קצבת שאירים

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

29/04/2011 | 06:33 | מאת: שוני

שלום רב אני נכה לצמיתות באובדן כושר עבודה 75 אחוז ונכות רפואית 50 אחוז. אני לא עובד ולמזלי אני נעזר בהורי אשר מקימים אותי כי לא ניתן לחיות מקצבת נכות של 2200 שקל . סיגריות ותרופות לבד זה יותר מחצי קצבה. שאלתי היא מאחר ואני לא יכול לעבוד ויש לי נכות אובדן כושר עבודה של 75 אחוז האם אני זכאי לעתיד לבוא בעוד 20 שנה כאשר הורי לא יהיו בחיים האם אני זכאי לקצבת שאירים מהם. אני שואל כי יש לי דאגה וחשש מהעתיד כיצד אני אתקיים לעתיד לבוא . אימא שלי הייתה עובדת מדינה ומקבלת פנסיה היא גרושה מאבי האם מגיע לי ביום פקודה כסף מהפנסיה שלה . ואבי גם היה עובד מדינה והוא מקבל פנסיה ממבטחים והוא אמר לי שאין לי מה לדאוג כי מאימא ואבא מכול אחד אקבל 25 אחוז מהפנסיה האם זה נכון . והאם זה מבטל את קצבת הנכות או בנוסף... אודה לתשובה שוני

שוני שלום כיוון שאתה מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי לא תהיה זכאי לכל קצבה אחרת. לגבי פנסיה יש לבדוק את התקנון של קרן הפנסיה לגבי תשלום שאירים. בכל אופן באם מדובר במבטחים הישנה ואכן תשולם לך קצבת שאירים אז ניתן לקבל כם קצבת נכות כללית וגם מקרן הפנסיה. בריאות שלמה

01/05/2011 | 19:35 | מאת: שוני

שלום רב.ידוע לי שלא זכאי לסכום נוסף מביטוח לאומי.מאחר ואני מקבל קצבת נכות!שאלתי היא האם אני זכאי לכספים מכוח הפנסיה של הורי 25אחוז מהפנסיה ששולמה להם כאשר היו בחיים? כלומר כונתי לא לזכאות מביטוח לאומי אלא ממקומות העבודה שלהם מהם הם מקבלים פנסיה והאם זה לא מבטל קצבת נכות שמשולמת לי!תודה מראש אודה לתשובה שוני

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות