זכויות בגין היעדות מהעבודה בשל...

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

26/04/2011 | 18:24 | מאת: יעקב

שלום אני נעדרת מהעבודה באישור מחלה שאושרו לי על פי בדיקה ואבחנה ובשל אלרגית לסביבת העבודה, וקיבלתי אישור מרופא תעסוקתי להיעדרות של 4 חודשים מעכשיו. ימי המחלה המאושרים מטעם העבודה הסתיימו. 1. האם ביטוח לאומי מפצה וכיצד 2. לאיזה תקופה (ראה גם סעיף הבא). 3. מה יקרה ואדרש לחזור לעבודה והרי אי אפשר לשנות את גורמי הסביבה מהם אני מושפעת? מה עלי לעשות כדי לא להינזק? בתודה מראש לכם. בברכה.

יעקב שלום רב, עליך להגיש תביעה לנפגע עבודה לביטוח לאומי. במידה והבקשה תאושר.כלומר, ב"ל יחליט שאכן האלרגיה נגרמה כתוצאה מחשיפה ממושכת לחומר מויים בעבודה תוכר כנפגע עבודה. ב"ל יפצה אותך עבור הימים שהנך מנצל חופשת מחלה עד מקסימום 91 יום. לאחר מכן תצטרך להגיש בקשה לקביעת אחוזי נכות. לידיעתך, במקרים רבים של אלרגיה כאשר נפסקת החשיפה לאותו גורם(הרי אתה בחופשה) נפסקים התסמינים ואז לא ניתן לקבוע אחוזי נכות לצמיתות. לגבי חזרתך לעבודה יש להמשיך להיוועץ עם רופא תעסוקתי. החלמה מהירה.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות