זכאות לנכות לאחר החלמה מסרטן

דיון מתוך פורום  מימוש זכויות רפואיות

30/03/2011 | 20:19 | מאת: מילי

שלום רב, ב 09/10 אימי אובחנה כחולת סרטן היא עברה ניתוח להסרת הגידול ולאחר מכן מס' הקרנות, הוחלט שהיא תקבל טמוקסיפן למס' שנים. פניתי לביטוח לאומי והגשנו בקשה לנכות כללית היא אכן קיבלה נכות זמנית 100% איני יודעת אם זהו פרט חשוב הזכאות הייתה תקפה בדיוק לחודשיים (12/10-28.2.11) הבעיה היחידה שנותרה היא שלאימי יש כאבים ביד ימין שבה היא נותחה והיא אינה יכולה לחזור לעבוד אשמח לדעת איך אמור להיות התהליך של החזרה לעבודה ואם יש קושי בזה לאיפה אמא שלי אמורה לפנות לביטוח לאומי לקביעת נכות קבועה או ללשכת התעסוקה(רופא תעסוקתי)? המון תודה...

מילי שלום רב, קושי בחזרה למסלול העבודה לאחר מחלה אונקולגית היא תופעה המוכרת לנו. ניתן לבדוק אפשרות של שיקום במשרד התעסוקה במידה ואימך מסוגלת לעבוד במקצוע שונה משעבדה בו בעבר. במקרה והיא סובלת מבעיות רפואיות אחרות או בעיות שהתפתחו כתוצאה מהסרטן יש לבדוק זכאות לקצבת נכות כללית מביטוח לאומי. זכאות לקצבת נכות כללית תלויה במספר גורמים כך שאנני יכולה לענות לך באופן מדוייק. עליה לחייג למס' *2468 על מנת לתאם פגישת ייעוץ חינם בכדי לקבל הסבר מפורט. המון בריאות.

מנהלי פורום מימוש זכויות רפואיות