אובדת עצות

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

13/10/2012 | 09:33 | מאת: שרון

שלום רב. אני אם לילד בן שנה ושבעה חודשים. לפני כ-5 ימים הילד התחיל לעלות  חום שבעלייתו ל40 מעלות התלווה בפרכוס אשר חשף אותנו בפעם הראשונה למראה לא נעים במיוחד. הזמנו מיד מדא והילד נלקח לביהח לצורך מעקב ובדיקות. כיום לאחר 5 ימים מלאים בו אנו מאושפזים נוכחנו לגלות כי אבחנתם של הרופאים מבדיקות הדם היא שהכדוריות דם הלבנות גבוהות וזה מעיד על דלקת בגוף אז התחילו בטיפול אנטיביוטי ועשו בדיקות גרון, אוזניים, צילום בחזה. בבדיקות אלה יצא שהכל תקין חוץ  מהנוזלים באוזניים שלהם תעזור האנטיביוטיקה. הילד קיבל מוקסיפן ולאחר יומיים החום לא הפסיק לרדת מאז ואף עלה הערב ל39.9. הרופאים אומרים שהכל בסדר ואין צורך לעשות עוד בדיקות דם נוספות כי יכול להיות שזה ויראלי. השאלה שלי היא עד כמה זמן יכול להמשך וירוס? כמה זמן עלול להיות החום? האם זה מעיד על עוד משהו נוסף שמצריך דאגה? מה אני אמורה לדרוש כדי לשלול מחלות אחרות? חשוב להדגיש כי כשבני לא עם חום הוא מתנהג רגיל לגמרי. החום לא יורד ולא קיבלתי שום דיאגנוזה דיפרנציאלית. אשמח לקבל עצות אמיתיות. תודה רבה

שלום אני מבין את התסכול והחשש שלך אך את מבקשת ממני משימה מאד קשה. הילד מאושפז ויש שם סוללה של רופאים שראו את כל הבדיקות שלו ואת כל הממצאים האחרים. לעומתם את מבקשת ממני שאתן אבחנה רק על סמך סיפור קצר ואינו מפורט. הרי זה לא הגיוני שאתן לכם פתרון מדהים דרך המחשב מבלי שראיתי או בדקתי בעצמי את הילד. בכל מקרה, מהיכרותי את המצב אכן רוב הסיכויים שמדובר במחלה וירלית מתמשכת

מנהל פורום חום אצל תינוקות