ליחה ורוק

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

07/03/2011 | 17:43 | מאת: נילי

שלום הבת שלי בת 5 שבועות מזה יומיים עם ליחה, שהיא מצליחה להוצחא מידי פעם כל פעם כמות משתנה היום היה פעם 1 המון, העיניים שלה נראות רע, עם אודם מסביב ויש נזלת אבל לא יוצאת מהאף. בשעות האחרונות יש לה המון רוק בפה, היא לא שוכבת בשקט בכלל הכל מציק לה והיא מנסה לישון כל היום אך מתעוררת כשהליחה עולה והיא נחנקת ממש. א- איך אפשר להקל עליה? ב- למה לשים לב ברמה כזו שצריך רופא (אם בכלל) האם עניין הרוק נורמלי? אתמול ראינו רופא.. תודה

14/03/2011 | 07:59 | מאת: ברוך, רופא ילדים

14/03/2011 | 08:09 | מאת: ברוך, רופא ילדים

אז מא הרופא הסביר לכם? אם משהו כואב בפה - בתגובה בלוטות תמיד מיירות כמות רוק מוגברת בתור הגנה בקרטם אצל רופא אך את לא כותבת מה הוא מצאה? ועוד - כאשר משהו מציק בפה הילד לא שקט, בוכה. מה אצלכם? בגיל הזה זה יכולה להיות דלקת רירית הפכ - אפטות. אופשוט יש ילדים בלטות רוק מתחילות ליצר כמויות גדולות של רוק בתגובה להתאוררות מרכז הרוק שמוח - בדרך כלל המרכז מתאורר ונותן צו ליצור מוגבר בממוצא מסביב גיל 4 חודשים, ואז כול אמה ורופא חושבים על שניים אך אז זה לא שניים אך פשוט התאוררות של המרכז - כאילו הוא רוצה להכין את המערכת העכול לאוכל יותר מגובן שדורן יותר רוק ומיץ קיה לאיבוד אוכל מוצק אז אולי ילד שלך חכם מאד ומוח שלו מתפטח בקצב מואץ - תהנו מעתיד וורוד שלו אך בינתיים - תגידי לנו מההרופא מצאה ומה נסביר כי פורום זה לא תשובה בשבילך אך גם מין בית ספר לכולם משקורא כאן - אנו לומדים כולנו כאן

מנהל פורום חום אצל תינוקות