הבדלי טמפרטורה במחלות ילדים

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

16/12/2010 | 13:14 | מאת: אפרת

שלום, רציתי לשאול האם נכונה העובדה שהבדלי הטמפ' גורמים לצינון ולמחלות ילדים? למשל- האם הוצאה של תינוק מהמקלחת לחדר לאו דווקא מחומם עלולה לגרום לו למחלות? למה? תודה!

שלום, הקור אינו גורם למחלה אלא חושף את הילד לפגיעה מוירוסים שנמצאים בדרכי הנשימה ומחכים לנקודת תורפה. בחשיפה לקור יש התכווצות של כלי הדם בריריות של האף ואז אספקת הדם פוחתת וכך לא מגיעים לשם גורמי החיסון השונים ואז הוירוסים תוקפים וחודרים

מנהל פורום חום אצל תינוקות