חום אצל תינוק בן 7 חודשים

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

30/11/2010 | 14:35 | מאת: קרן

שלום, לתינוק יש חום לסירוגין במשך למעלה מ-10 ימים כלומר בשבוע הראשון החום היה עולה ויורד (מקסימום 38.5) ללא צורך במתן אקמולי. הילד ערני, עם מצב רוח, אוכל (מעט פחות מהרגיל). היינו אצל הרופא כבר 3 פעמים - בבדיקות הדם הכל תקין בבדיקות שתן שבוצעו לו אתמול הכל תקין וכמו כן גם צילום החזה. בימים האחרונים החל חום גבוה יותר של כ-39 ואז התחלנו לתת אקמולי על מנת להוריד את החום. הרופא אומר שהכל תקין וכנראה מדובר במשהו ויראלי האם יש צורך לבצע בדיקות נוספות? מה הן הסיבות בגינן ייתכן חום כה ממושך אצל תינוק? האם ישנם דברים שחשוב לשים לב אליהם? אנו עוקבים אחר היציאות על מנת לוודא שהכל תקין אשמח לקבל תשובות והתייחסות

03/12/2010 | 13:03 | מאת: ברוך

כן, יש כאן סיבה לדאגה (להבדיל מפניקה, כי מצב כללי שלו טוב רק דאגה) א. רוב הוירוסים גורמים חום מעל 38-38.5 לא יותר מי יומיים רק וירוס מחלת נשיקה גורם חום ממושך מאד - עד שבועות. באם חום גבוה נמשך - קודם כול חושבים על סיבוך חיידקי שוירוס גרם - אך את אומרת שצלום ראות תקין ואין סימן חשוב של דלקת - שעול לח ותורדני. כבר בסדר חום ממושך לפעמים סימן של ספסיס - זהיום פעיל בדם (כי גם יש זהיום פסיבי בדם - חיידקים צפים בדם אך לא נצמדים ברקמות ולא גורמים ספסיס מסוכן) אך שוב את אומרת שבדיקת דם תקינה, אין עלית כדורים לבנים ניכרת שזה סימן ספסיס דלקת בדרכי השמן - סיבה נפוצה לחום ממושך אך, שוב, בדיקה תקינה אז לשלול מחלת נשיקה - יש סימנים בדם אך לפעמים בימים הראשונים עדיין אין שינויים. וסינן טיפוסי - תפליט מוגלתית עבה בשקדים - אך שובבימים הראשונים גרון יכול להיות רק אדום ואולי-אולי שיניים - תגידי לנו מה גיל שלו, האם יוצאות שיניים? אך שיניים זו חייבת להיות האבחנה האחרונה - אחרי שלילת בעיות עמיתיות

מנהל פורום חום אצל תינוקות