חום? ממושך לפעוטה בת שנה

דיון מתוך פורום  חום אצל תינוקות

16/05/2017 | 18:49 | מאת: נטלי אמא של יובל

שלום, לפני כ12 ימים הרגשתי שביתי חמה יותר מהרגיל ומזיעה. בדקתי חום בבדיקה רקטאלית והחום היה 37.7. המשכתי לבדוק כדי לראות האם זאת התחלה של חום, ושמתי לב שבבוקר החום מתחיל מ37.1/37.2 ולקראת הצהריים והערב עולה ל37.5 עד 37.9(פעם אחת הגיע ל37.9, ברוב הפעמים היה 37.7). התייעצתי עם רופא טלפונית והוא אמר שמתחת ל38 לא נחשב חום וכנראה שאלו המדדים שלה. היינו אמורים לעשות חיסון גיל שנה אתמול, ורופא המשפחה ששמע את הסיפור אמר שחום נחשב מ37.5 והחליט לדחות את החיסון. בנוסף ראה מעט אודם בגרון. יש לציין שהילדה משחקת ואוכלת כרגיל ואם לא הייתי מרגישה שהיא חמה לא הייתי חושדת . לא משתעלת, אין נזלת. אני קצת מבולבלת לגבי ההגדרה של מהו חום. הילדה כבר כמעט שבועיים עם חום שנע בין 37.1-37.9 ואני לא מצליחה להבין אם זה תקין או שיש חום. האם היא צריכה לעשות בדיקות נוספות לראות מהו מקור החום? והאם ניתן להתחסן בחיסון גיל שנה? היום הבחנתי בפצעונים קטנים בצוואר ובטוסיק, ניראה פצעונים עקב ההזעה המרובה בזמן האחרון. אודה אם תוכל לשפוך לי קצת אור, שאדע איך להמשיך מפה. בתודה, אמא צעירה (:

שלום, אכן זה אינו נחשב לחום ואין סיבה להמשיך ולמדוד חום באופן קבוע ורצוף. ניתן לתת את החיסון ללא חשש. היא בריאה ואינה נחשבת כחולה.

מנהל פורום חום אצל תינוקות