שלום טלי !

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

26/04/2002 | 21:42 | מאת: נגה

אני סטודנטית למדעי התנהגות וחושבת על המשך לימודים הקשורים בתרפיה באמנות, במיוחד בתחום של אומנויות פלסטיות כמו פיסול. הייתי שמחה לשמוע ממך האם יש ביקוש למטפלים בתחום זה, ואם כן באלו מסגרות? האם יש ביקוש למטפלים בבתי ספר או בתי חולים, או קופות חולים או באופן פרטי? אני חושבת שהתחום מתאים לי מכיון שאני מאד אוהבת אומנות , אבל כמובן מפחדת להשקיע 6 שנים בלימודים וא"חכ לגלות שאין מה לעשות איתם. המון המון תודה.

27/04/2002 | 00:41 | מאת: דורה

שלום נגה. אני מטפלת באמנות ואני יכולה להעיד שלא קל למצוא עבודה בתחום שגם שכרה בצידה. יש עדיין המון חוסר ידע בקשר לטיפול באומנויות גם בתוך מוסדות ציבוריים שבהם טיפול באומנויות מתקיים מזה שנים והמקצוע עדיין בחיתוליו. אפשר למצוא עבודה בכל המקומות שציינת, אבל זהו אחד התחומים כמו פסיכולוגיה שהלמידה האמיתית מתחילה מיום סיום הלימודים ולמשך כל החיים. בכל מקרה אני ממליצה לך באם תחליטי ללמוד ללכת לתוכניות אשר התואר שלהם מוכר. ותבררי מראש על נסיעות לחו"ל במסגרת הלימודים כי זה יוצא מאד יקר. בהצלחה.

27/04/2002 | 01:02 | מאת: טלי וינברגר

נגה שלום, אני מסכימה עם דבריה של דורה, ואין לי להוסיף עליהם. מצב שוק העבודה אינו במיטבו, אבל לדעתי ניתן לומר זאת על כלל המקצועות, ולאו דווקא על טיפול באומנויות. ועוד דבר...מדוע המחשבה על 6 שנים? הלימודים נמשכים סה"כ 3 שנים...? בכל מקרה, שיהיה בהצלחה טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית