עזרה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/09/2008 | 01:41 | מאת: רינה

שלום יש לי כמה שאלות ומקווה לראות תשובות.... 1- זה נכון שאונברסיטת חיפה היא היחידה שמעניקה תואר ראשון של עבודה סוציאלית במסלול רגיל ועבודה קהילתית ?? וכך שהסטודנט יכול לעבוד בשתי המגמות אחרי הלימודים?? 2- מהן מקומות העבודה שעובד סוציאלי קליני יכול להשתלב בהם ? 3- האם כדאי ללמוד ייעוץ חינוכי תואר שני אחרי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ?

21/09/2008 | 14:27 | מאת: זיו סופר

רינה שלום רב, אתחיל משאלתך ה- 3: זה מאד תלוי מה ברצונך לעשות. אם את רוצה לעסוק בייעוץ חינוכי אז בוודאי כדאי ללמוד זאת, אך ברצונך לעסוק בטיפול אז כדאי ללמוד תואר טיפולי כמו תואר שני בע"ס. לגבי שאלתך הראשונה - עו"ס תואר ראשון יכול לעבוד בכל עבודה שמתאימה לעו"ס תואר ראשון (ישנם מקומות שבהם הדרישה היא לתואר שני ואף לתעודת מטפל משפחתי/לימודי פסיכותראפיה וכד'). אין כמעט קשר בין תוכן הלימודים בתואר הראשון למשרה אליה את יכולה להתקבל. לשאלתך השנייה - "עו"ס קליני" זה מושג שמדבר על עו"ס תואר שני שלמד במגמה "קלינית" (כלומר קורסים שנוגעים לגישות קליניות וטיפוליות והרבה בריאות הנפש) במחלקה לע"ס. לא ברור עד כמה הוא מייצג תואר קליני או שהומצא ע"י עו"סים או האקדמיה כדי להעלות את דימויים של העו"סים באמצעות הוספת התואר "קליני". בכל אופן, אין שום מחסום בפני עו"ס שאינו "קליני" אך עם ידע וניסיון בעבודה טיפולית להתקבל למשרות "קליניות" כמו בבריאות הנפש. לגבי שאלתך השנייה - ראי תשובתי למעלה. זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית