תוכנית ההסבה בבר אילן

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/08/2008 | 18:15 | מאת: רותי

אני מתלבטת האם להתחיל את לימודי ההסבה של עבודה סוציאלית בבר אילן, יש מספר חסרונות שמפריעים לי - מערכת מאד עמוסה שכמעט לא מאפשרת לעבוד, לימודי יהדות חובה וחוסר התחשבות בפטורים בקורסים שעשיתי כבר. מי שיכול לתת יתרונות / חסרונות , אני אשמח לשמוע...

24/08/2008 | 00:16 | מאת: ירון

שלום רותי, אני סיימתי את מסלול ההסבה בשנה קודמת. זה אכן מסלול עמוס, גם אני כמעט ולא קיבלתי פטורים. אבל בסך הכל נהנתי מאוד מהלימודים, מהרמה של המרצים והאוכלוסיה הבוגרת יותר של מסלול ההסבה, שמאפשרת דיאלוג נעים יותר ברמה האישית והמקצועית. מעבר לזה, שברובם היו חילוניים, מה שהקל עלי מאוד. לגבי הקורסים ביהדות, בסך הכל המטרה שלהם היא שהסטודנטים יהנו מהלימודים האלו ויהדות לא תהפוך לעול, ואכן חלקם אפילו מעניינים. דרך אגב, קיבלתי בהם ציונים מאוד גבוהים. לעניין העבודה, זה נכון, לא ממש ניתן לעבוד, כשלומדים יומיים ובשלושת הימים האחרים נדרשים להיות בהכשרה מעשית (יומיים בשנה ראשונה). צריך להיערך לכך. היו אצלנו שעבדו בכל מיני עבודות מזדמנות, או פרוייקטים שאיפשרו להם לעבוד בזמנם החופשי מהבית, אחרים שימשו כמדריכים בהוסטלים ועוד. אני לא חושב שבמסלול של השלוש שנים ניתן להתחייב לעבודה. היתרון הגדול בעיניי שמסימיים תוך שנתיים ולא שלוש שנים ואז אפשר לצאת מיד לעבודה. לא שאז המצב כל-כך מזהיר.. אבל את זה את בטח כבר יודעת. בהצלחה בכל החלטה, ירון

24/08/2008 | 22:15 | מאת: שלי

תודה על התשובה... רציתי לדעת אם כדאי להילחם איתם לגבי הפטורים או שפשוט אין עם מי לדבר - כי זו ההרגשה שלי כיום. אני מתלבטת אם לא לחכות לשנה הבאה ולנסות פשוט להירשם להשלמה לתואר שני.

מנהל פורום עבודה סוציאלית