צריכה עזרה לדרוש ולממש את זכויותי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

17/08/2008 | 23:32 | מאת: עו"ס מתחילה

כמה ימי חופשה מגיעים בשנה לעו"X (שנה ראשונה) 4 ימי עבודה בשבוע? האם עבודה בפנימיה נחשבת עובד בטיפול ישיר (שאז עובבדים 39 שעות ולא 42)?מה אם מקום אינו מכבד כלל זה, האם זה בניגוד לחוק? האם מקובל לשלם רק עבור חופשי חודשי גם אם צריך להגיע במונית שרות? ובנוסף- מה אתם אומרים על חברות באיגוד? תודה רבה..

21/08/2008 | 16:06 | מאת: זיו סופר

שלום לעו"ס, ימי החופשה מעוגנים בחוק מגן ולכן לא ניתן "לשחק" עם העניין. מס' ימי החופשה תלויים באחוזי המשרה של העובד. לגבי הנסיעות - כן, מקום העבודה צריך לשלם לך בעבור נסיעות ממקום המגורים למקום העבודה ובחזרה בתחבורה ציבורית. לכן חופשי חודשי זה חוקי. במידה ואין שום דרך להגיע למקום העבודה בתחבורה ציבורית, אני הייתי דורש החזר בגין הנסיעה. לגבי טיפול ישיר - אין לי מידע מדוייק בנושא. בכל אופן, אני ממליץ לך מאד לפנות לאיגוד העובדים הסוציאליים. עלייך לפנות ליו"ר המחוז באזור מקום עבודתך ושם תקבלי את כל התשובות המהימנות ביותר על כל נושא הזכויות. בהצלחה, זיו

02/09/2008 | 00:09 | מאת: עו"ס מתחילה

איני מצליחה להשיג את האיגוד מס' ימים אז שאלה מהירה ומעט דחופה- הבנתי שמשרה מלאה היא 39.5 שעות שבועיות,אך הנמהל שלי טוען ש42,מה שמשפיע על חלקיות המשרה שלי.מדובר על עבודה ישירה מול בני נוער. האם מס, השעות מעוגן בחוק או שמותר למקום עבודה להחליט אם הטיפול הינו ישיר או לא. תודה

מנהל פורום עבודה סוציאלית