מתלבטת...

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/06/2008 | 14:49 | מאת: nuema2

שלום. אני בעלת B.A במדעי ההתנהגות ומעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. התקבלתי ללימודי הסבה במכללת אשקלון (לתואר ראשון). אני מתלבטת אם להתחיל השנה או להמתין לשנה הבאה ולנסות להתקבל ללימודי השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית. הבנתי שמומלץ יותר ללמוד תואר ראשון בעבודה סוציאלית, לצבור נסיון ולאחר מכן ללמוד תואר שני ושלא כ"כ מומלץ מבחינת שוק התעסוקה לללמוד ישירות לתואר שני ללא נסיון. מה אתם אומרים?

21/06/2008 | 21:09 | מאת: זיו סופר

ערב טוב, אם אני שם את עצמי בנעליו של מנהל המחפש עובדים אז בהחלט יש הגיון במה שאת כותבת. מאד יכול להיות שהייתי מעדיף עובד בעל תואר ראשון אך עם ניסיון מאשר מישהו עם תואר שני (השלמה) ללא ניסיון. עם זאת, איני יודע האם המשוואה הזו אכן מתקיימת בשטח או שהתואר השני (השלמה) מהווה יתרון. אין לי כל ספק שתואר ראשון+תואר שני בע"ס זה יתרון משמעותי על פני תואר ראשון במדעי ההתנהגות/חברה+תוואר שני בע"ס. אך שוב, יש סטודנטים שעושים זאת, ובאוניברסיטת ב"ש יש מסלול כזה אז אולי זה לא כ"כ משנה. מצד שני, אם הייתי במקומך, אני לא בטוח שהיה לי את הכוח ואת המשאבים לעשות שוב תואר ראשון. ואני חוזר לתחילת דבריי, הדבר העיקרי שמקנה ייתרון (ברוב המשרות) הוא הניסיון. יש משרות שבהן נדרש תואר שני, אך איני יודע אם הם יקבלו עובד שעשה הסבה לתואר שני. אז כמו שאת מבינה, אין לי תשובה חד משמעית עבורך כי לדעתי זה לא שחור או לבן. השיקולים הם אינדיוודואליים וכך גם התשובה. אולי חידדתי מעט את התלבטות. זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית