במה לבחור

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

06/06/2008 | 19:52 | מאת: שושי

אני מסיימת שנה ב' לימודים לתואר ראשון לאחר שהשנה עשיתי עבודה מעשית בתחום בריאות הנפש. אני כעט בשלב שבו אני צריכה לבחור את העדפותיי לעבודה מעשית בשנה ג'- ואין תחום מועדף עליי ולכן אינני יודעת במה לבחור. רציתי לשאול באיזה תחום כדאי לי לבחור כך שאצה לשוק העבודה עם מקסימום הרווחים מבחינת הידע שארכוש והדרישות של שוק העבודה. אסביר את עצמי: למשל: האם כדאי לי לבחור לעשות עבודה מעשית ברווחה משום שארוויח את היכולת לנהל משא ומתן עם גורמי חוץ שונים? זאת סתם דוגמא- אני פשוט מנסה לחשוב מה שוק העבודה דורש הכי הרבה ולכן חשוב לי לעבוד בשנה ג' בתחום שיספק לי את דרישות השוק כך שאוכל להיות כביכול עם נסיון ואמצא עבודה (כמעט) בקלות.

08/06/2008 | 08:45 | מאת: זיו סופר

שושי שלום, אני חושב שאת מרבה לדאוג ושלא בצדק. אין ממש מגמות בשוק העבודה של העובדים הסוציאלים מלבד המגמה שיש הרבה יותר עובדים מאשר משרות פנויות. יש משרות שהתחלופה בהן היא גדולה יותר ולכן קל יותר להשתבץ בהן (לדוגמא בחברות סיעוד). לגבי ייתרונות של מקום הכשרה כזה או אחר, העבודה בתוך לשכה מספקת ידע רחב על אוכלוסיות מטופלות וכן על אמצעי סיוע. עם זאת, אני לא עבדתי מעולם בתוך לשכה ולא מרגיש שזה פגע בי בצורה כזו או אחרת. הכשרה בתחום ספציפי יכולה, אולי, לתת יתרון במקומות עבודה באותו התחום אך מכאן ועד דיבור על מגמות שוק המרחק הוא גדול. לאחרונה נוספו תקנים לשירות המבחן ולכן פורסמו מספר מישרות. אולי בעקבות המאבק שמקיימים העו"סים בימים אלו, יוגדלו מספר המשרות בלשכות. כפי שהצעתי לך בהודעתי הקודמת, תבחרי בתחום שבו את מוצאת עניין וסיפוק. כאשר תשתלבי כעו"סית במקום עבודה תלמדי מה טוב לך ומה לא, לאן ואיך את רוצה להתפתח, איזה כישורים שלך את יכולה למקסם ובאיזה תחום. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית