בבקשה תענה לי אתה אף פעם לא עונה לי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

06/06/2008 | 19:47 | מאת: שושי

שלום, רציתיי לשאול באיזה תחום של העבודה הסוציאלית (רווחה, ילדים, ברה"ן, בתי חולים, קשישים...)* מרוויחים הכי הרבה כסף, או יחסית הכי הרבה כסף? כל זה בהנחה שאני עכשיו סימתי תואר ראשון ואני יוצאת לעולם העבודה ואין תחום מועדף עליי, כלומר: כל האופציות אפשריות מבחינתי. (אני יודעת השכר עולה ביחס לוותק ולתארים מתקדמים- לכן לא לזה אני מתכוונת)

07/06/2008 | 22:30 | מאת: זיו סופר

שושי ערב טוב, אני מתנצל על העיכוב במענה אך זה לא אישי כלפייך. לצערי הרב מאד, כיום, במסגרת הציבורית ממש לא עושים כסף ובקושי ניתן להתפרנס בכבוד (אלא כמובן אם את בעלת תואר שני לפחות, 15שנות ותק, מקבלת את כל מכסת גמולי ההשתלמות, עובדת בתחום בו מקבלים תוספת מיוחדת, בנוסף את ראש צוות ובשעות הפנאי עושה בייבי סיטר להשלמת הכנסה). אין תחום שבו מרוויחים יותר או פחות (למרות שיש עדויות לכך שעו"סים בתחום הבריאות מרוויחים פחות מכל השאר) אלא הדבר תלוי במקום העבודה. בכל תחום ישנם מקומות עבודה שמתגמלים את העובדים וכאלה שמנצלים. אני במקומך לא הייתי בוחר תחום עפ"י רמת השכר אלא עפ"י העניין שאני מוצא בתחום. זיו

30/06/2008 | 14:56 | מאת: אינה ארצי עו"ס וקרימינולוגית

שוש שלום, במקרה נכנסתי לפורום הזה, אך אני חושבת שאוכל להוסיף לתשובה המאוד נונה של זיו. יש תחומים ומקומות עבודה ש מרוויחים קצת יותר, אך גם ההשקעה היא בהתאם: שב"ס - שרות בתי הסוהר וצה"ל. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום עבודה סוציאלית