להמתין ל ע"ס או להתחיל ב"ליקויי שמיעה"??

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/06/2008 | 18:41 | מאת: שירלי

שלום אני נתקבלתי ללמוד "ליקויי שמיעה" באוניברסיטת תל אביב.. ובאותו זמן רשמתי "עבודה סוציאלית" באוניברסיטה העברית בירושלים ועכשיו אני בהמתנה למרות שאני קרובה מאוד מהסכם...מה דעתכם על זה??ויש סיכוי להתקבל לעבודה סוציאלית??והאם כדאי ללמוד "ליקויי שמיעה" ??? תודה

05/06/2008 | 12:29 | מאת: גלי

שירלי שלום נראה כי את עוד לא בטוחה במה מעניין אותך לעסוק בהמשך ראשית אני ממליצה לך להמתין לתשובות מכל המסגרות אליהן נרשמת על מנת שתוכלי לקבל את ההחלטה כשמירב האפשרויות עומדות בפנייך כעו"ס שעובדת עם לקויי שמיעה אני מקווה כי אוכל לתרום לך מהיכרותי את שני התחומים העבודה הסוציאלית - מהווה את אחד המקצועות המציעים גיוון אינסופי של עבודה מול אוכלוסיות שונות ומתוך שיטות התערבות שונות (תמיכתית/ קהילתית/ שיקומית/ קבוצתית/ משפחתית/ וגם עבודה קלינית פרטנית בהמשך). בין היתר ניתן לעבוד עם אוכלוסיות בעלות נכות התפתחותית - כיום בעיקר במסגרות שיקומיות. אומנם אינני מכירה את התוכנית באוניברסיטת ת"א -אך העבודה עם לקויי שמיעה- היא מעניינת מאוד ומשלבת אותך בתוך עולם שלם - הכולל בו תרבות חירשית, שפה ייחודית, קודים חברתיים פנימיים והתמודדויות לא פשוטות של האדם החירש בחברה השומעת. אני לא יודעת באם כבר הנך מכירה את האוכלוסייה - אולי מרקע אישי אולי מניסיון בתרגום שס"י ולכן המשיכה לאוכלוסייה ספציפית זו או שזו התעניינות ספונטנית. אני חושבת ששני המסלולים שאת שוקלת יכולים להביא לך אתגר וחשיפה לעולמות עשירים ביותר השאלה שיש לבחון היא מה היית רוצה לעשות - במה לעסוק בסיום הלימודים - בעבודה סוציאלית האפשרויות שפתוחות בפנייך הן רבות מאוד ביניהן גם עבודה עם לקויי שמיעה בבתי ספר, פנימיות, מועדוניות, אח"א, שמע, מיח"א וארגוני חרשים נוספים עם השלמת התואר בלקויי שמיעה - אני מניחה שתסיימי עם תעודת הוראה - אך כאמור אני לא מכירה את התוכנית ולכן תבחני מה תהנה האפשרויות שלך בסופו. בכל מקרה יש צורך גדול מאוד באנשי מקצוע בתחומים שונים - (חינוך/טיפול/שיקום/רפואה) המכירים את אוכלוסיית לקויי השמיעה ומוכנים להשקיע בלמידה מתמדת של השפה והתרבות הייחודית הזו - על מנת ליצור קשר עמם ולהציע תמיכה והעשרה. בהצלחה בדרכך

מנהל פורום עבודה סוציאלית