אני לא מבינה איך המאבק אמור לשפר את השכר

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

27/05/2008 | 21:45 | מאת: שיר

כאשר כתוב במפורש במכתבים שנשלחו ש"אין אנו נאבקים על שכרינו למרות שהוא נמוך"

30/05/2008 | 07:35 | מאת: זיו סופר

שיר בוקר טוב, את שואלת שאלה חשובה מאד שרבים מאיתנו שואלים. אנסה לענות עליה כמי שהקים את "מטה המאבק" ועמד בראשו בשנה האחרונה. בשנתיים הקרובות לא ניתן להאיבק על השכר באופן ישיר מכיוון שעופר עיני (יו"ר הסתדרות העובדים הכללית) הגיע להסכם עם משרד האוצר לתוספת 5% לכלל עובדי המגזר הציבורי. מכיוון שאיגוד העו"סים הוא חלק מההסתדרות עליו לקבל את ההסכם הנ"ל. ההסכם יפתח בעוד כשנתיים ואז נוכל להאבק. הדבר לא נעשה בעת עריכת ההסכם הנ"ל מכיוון שהאיגוד לא היה ערוך למאבק ממושך (הן מבחינה תקציבית והן מבחינת תוכנית אסטרטגית אופרטיבית). יש לנו שנתיים להתכונן וההכנות כבר החלו. אני רואה במאבק הנוכחי על תקינה, מעמסה ואבטחה מאבק מקדים למאבקנו על השכר מכיוון שהוא מסייע לנו לצבור כוח פוליטי. איננו עוד אוכלסייה מובסת אלא ציבור עובדים חזק שנחוש להשיג את זכויותיו הבסיסיות. זאת ועוד, הגדלת התקינה (כלומר הגדלת התקנים) תרחיב את פרמידת ההעסקה. כלומר, נניח שבמחלקה ישנם 30 עו"סים העובדים בטיפול ישיר, על כל 8 עו"סים יש ראש צוות כלומר 4 ר"צ (כאשר יש תקינה רק ל- 3 כך שר"צ אחת עובדת על תקן של עו"ס ולא של ר"צ וכך גם השכר והתנאים שלה) ומעליהם יש מנהל/ת האגף. מיותר לציין שכל עובד מטפל ב- 150-300 תיקים. אם יגדילו את התקינה ומעתה יהיו 34 עובדים ובכל צוות יהיו רק 7 עובדים והמחלקה תקבל את כל התקינה הדרושה לר"צ אז יווצר מצב בו: (א) יועסקו במחלקה יותר עובדים (ב) הם יהיו עובדי רשויות ולא עמותות (דבר שישפיע באופן ישיר על השכר ותנאי העסקה שלהם (ג) לכל עובד יהיו 100 תיקים (זה קשור למאבק על המעמסה) (ד) יהיו 5 ראשי צוותים שכולם מועסקים בתקן של ר"צ. באופן מיידי תנאי העסקה, אפשרויות הקידום והשכר עלו (כמובן שעדיין לא לכל עובדי המחלקה). ישנן השלכות חיוביות נוספות למהלך כזה אך קצרה היריעה מלפרט. לכן אני קורא לכל אחד ואחת מאיתנו להצטרף למאבק כי רק יחד, בשורות מאוחדות נצליח לעשות את השינוי. זיו

13/06/2008 | 23:45 | מאת: אזרח חרד לגורל ילדינו

ואני לא מבין איך עו"ס נלחם על ניהול ושליטה וזאת על חשבון מקצועיות. כלומר, אם הבנתי נכון, המטרה היא להעמיס את המערכת הלא מאורגנת ולא מקצועית בלאו הכי בעוד עו"סים לא מוכשרים רק בכדיי שאחרים יוכלו להתקדם לתפקידי ניהול במקום להתעסק עם אנשים ולבצע עבודה מועילה.... נראה שהודעתו של מר זיו היא שיא החוצפה, יש לו החוצפה לטפל באנשים עם תואר ראשון בעו"ס כאשר פסיכולוג נדרש לסיים תואר שני + התמחות... .יש לו למר זיו סופר קליניקה פרטית והוא מנהל מאבק על תוספת כח אדם בכדיי שהוא יוכל לחזור ללשכה ולהיות מנהל גדול ......(גבר גבר ) מראה עד איזה שפל ערכי ומקצועי הגיע ה""מקצוע"" עובד סוציאלי.... חבל ודרך אגב, עלות השכר המדוברת לתוספת תקנים היא 130,000 שקלים לשנה לכל עובד..... היקף משרה מלאה הוא 39 שעות בלבד - כאשר משרת אם היא פחות.... מחצית העו"סים בחלקי משרה למרות חוסר היעילות והיכולת להגיע למומחיות בדרך זו.. ועוד לא נגעתי בעניין הההשכלה......

מנהל פורום עבודה סוציאלית