לימודי עבודה סוציאלית או פסיכולוגיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

23/04/2008 | 16:31 | מאת: דידי

שלום רב, אני מתקרבת ל-30, בעלת תואר ראשון ושני במשפטים ועורכת דין מתוסכלת מאוד. הלכתי לתחום מתוך רצון לקבל משהו פרקטי ביד ואני פשוט לא מתחברת למקצוע, וסובלת מאוד. אני מתלבטת בין לימודי פסיכולוגיה לעו"ס. כיצד אדע מה מביניהם הכי מתאים לי? אני רוצה לעזור לאנשים, לתת להם תקווה, עצה, מילה טובה, לחזק אותם. איך בוחרים? תודה.

23/04/2008 | 17:31 | מאת: זיו סופר

דידי שלום,גם אני מאד התלבטתי לפני הרישום בין ע"ס לפסיכולוגיה. כדי לברר יותר לעומק מה אומר כל מקצוע, ניגשתי לספריית המקצועות באונ' חיפה. שם ישנם הסברים מפורטים על כל מקצוע ואפשרויות ההתקדמות (הרוחבית והאופקית). אני בהחלט מציע שתעשי את אותו הדבר. בהצלחה וחג שמח, זיו

28/04/2008 | 12:18 | מאת: יעל

שלום דידי, אני מתלבטת בין 2 התחומים - משפטים ועבודה סוציאלית ובדיוק מהמקום הזה של תחושת סיפוק במה שאני עושה ומתוך רצון לגעת בנפשות..אך אין ספק שצריך גם לחשוב על עניין הפרנסה. זה לא נשמע קצת מגוחך ומדאיג שארוויח בתור עובדת סוציאלית משכורת של מתמחה במשפטים?? אשמח ממש אם תוכלי לסייע לי בבחירת כיוון.. תודה רבה!

19/05/2008 | 15:47 | מאת: דידי

עבודה סוציאלית ומשפטים הם שני כיוונים שונים שבהם אפשר להשפיע על חייהם של אנשים. לא הייתי משווה לעניין שכר וכו' כי נכון שסטאז'ר במשפטים מרוויח מעט, אבל עדיין, המעט הזה יכול בהחלט להיות יותר ממה שעו"ס עם כמה שנות ניסיון מרוויח. ובפירוט - אני בהתמחות הרווחתי קצת מעל 5,000 ש"ח נטו, ואחר כך כעו"ד הרווחתי כ6,000 נטו. העבודה בלי סוף - בוקר עד לילה, לחץ היסטרי. מה שחשוב להבין הוא עד כמה אופי העבודה שונה - במשפטים אתה בא לייצג צד, והכלים שלך הם פסיקה, חקיקה, תקדימים וכו'. כלומר - הדרך שלך לפתרון בעיות היא אנליטית ומבוססת על אינטלקט. בעו"ס, כך אני מקווה, העבודה היא יותר חברתית ופחות מובנית מבחינה זו. פתרון הבעיות מבוסס, בין היתר, על אינטואיציה ורגש ולא על שכלתנות גרידא. זה לדעתי ההבדל. אבל כיוון שאני לא עו"ס ולא מכירה עו"סים, יכול להיות שאני טועה. בהצלחה!

28/04/2008 | 12:23 | מאת: יעל

שלום דידי, אני מתלבטת בין שני התחומים-משפטים ועו"ס ובדיוק מהמקום הזה של תחושת הסיפוק בעבודה שאני עושה ומתוך רצון לגעת בנפשות ולהשפיע...יש לי מס' נקודות בהם אני מתלבטת ובעיקר הדגש על צד הפרנסה - האם זה לא מגוחך שבתור עו"ס אתפרנס באותה מידה שבה מתמחה במשפטים מתפרנס? אשמח ממש אם תוכלי לסייע לי בבחירת כיוון. תודה רבה!

מנהל פורום עבודה סוציאלית