עבודה סוציאלית- היכן ללמוד?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/03/2008 | 16:51 | מאת: לירון

שלום! רציתי לדעת היכן עדיף יותר ללמוד עבודה: באוניברסיטת בר אילן או באוניברסיטת תל אביב (ואולי במכללת אשקלון)? תודה!

25/03/2008 | 22:40 | מאת: זיו סופר

לירון שלום, שתי האוניברסיטאות הן מצויינות. הלימודים בבר-אילן הם באוריינטציה הרבה יותר קהילתית ובת"א הדגש הוא על עבודה פרטנית. קשה לענות על שאלתך כי, כפי שכתבתי, שתי האוניברסיטאות הן טובות ולבחירת מקום לימודים נכנסים שיקולים נוספים של נוחות ההגעה, לימודי היהדות (שאינם קיימים בת"א) וכו'. כאן אשים דגש על ההבדל המהותי בין תוכניות הלימודים: עבודה סוציאלית קהילתית שמה במרכז עבודה עם קבוצות וקהילות. מקומות ההכשרה ואופי ההכשרה (במהלך הלימודים עוברים הכשרה מעשית) הם בעלי אוריינטציה קהילתית-חברתית. לעומת זאת, עבודה סוציאלית פרטנית מתמקדת בעבודה עם הפרט והמשפחה. ההכשרה המעשית היא בעלת אוריינטציה של טיפול בפרט ובמשפחה וכך גם רוב הקורסים התיאורטיים. אין זה אומר שבקהילתי לא לומדים פרטני ולהיפך. זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית