עבודה סוציאלית קלינית

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

05/03/2008 | 12:23 | מאת: ריקה

מה ההבדל בין מגמה קלינית לאחרות בתואר שני מבחינת ההכשרה לפסיכותראפיה במה תלויה ההסמכה לקליני ובאיזו תעודה מצויינת ההסמכה

06/03/2008 | 21:54 | מאת: זיו סופר

ריקה שלום, ההבדל בין התארים השונים הוא בהרכב הקורסים. בתואר הקליני הקורסים ממוקדים בטיפול פרטני ומעמיקים בתיאוריות הטיפוליות השונות. ההכשרה לתעודת פסיכותאפיסט ניתנת בנפרד לאחר השמת לימודי פסיכותראפיב בבי"ס לפסיכותראפיה. לא ידוע לי על בי"ס לפסיכותראפיה שדורש תואר "קליני", עם זאת רובם דורשים ניסיון בעבודה בבריאות הנפש. לעיתים, מקומות העבודה דורשים תואר קליני, להבדיל ממגמה קהילתית. לגבי שאלתך השניה, האם בתעודה מצויין "קליני" - איני יודע. אשמח אם תבררי אצל בוגרי MA בבר-אילן ותפרסמי את התשובה כאן. בברכה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית