קניית הדרכות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

03/03/2008 | 22:50 | מאת: סטודנטית

אפשר לקבל הסבר מה זה קניית הדרכות, למי זה מיועד וממי קונים? תודה

05/03/2008 | 23:55 | מאת: ענת יריב

שלום סטודנטית, קניית הדרכות משמעה,פנייה של מטפל/ת אל מדריך מקצועי,(שאף הוא מטפל/ת) מתוך מטרה להעמיק את ההבנה בתהליכים הנפשיים שמתרחשים בחדר הטיפולים של אותו מטפל/ת בהקשר של טיפול מסויים או מספר טיפולים.המדריך למעשה עוזר למטפל להבין לעומק את המפגש הטיפולי שלו עם מטופל/ים, מעין "עין" נוספת שמתבוננת, אלא שהפעם היא יכולה להתבונן גם במטפל ולא רק במטופל. אם את צופה בתוכנית "בטיפול" אז ראובן הולך לגילה "להדרכה", הוא קונה ממנה הדרכה, משמע, קונה בכסף מפגש עם גילה, על מנת להתייעץ איתה על מה שמתרחש בחדר הטיפולים שלו, ועל מה שעובר עליו בהקשר הזה. אז כמו שאת מבינה זה מיועד למטפלים, וקונים זאת גם ממטפלים. אני מקווה שהצלחתי להסביר , בברכה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית