מה ההבדל

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

07/02/2008 | 16:50 | מאת: מיקי

רציתי לשאול מה ההבדל בין תואר שני בעו"ס ללימודי ההמשך... מה תואר שני מקנה לך שלימודי ההמשך הממוקצעים אינם מקנים. תודה !

07/02/2008 | 19:58 | מאת: זיו סופר

מיקי שלום, לימודי ההמשך אינם מעניקים תואר אלא תעודה. לדוגמא, תעודת מנחה קבוצות. לימודי ההמשך, בד"כ, ממוקדים יותר ומספקים ידע וכלים מקצועיים קונקרטיים בתחום מסויים או בגישה טיפולית מסויימת, לדוגמא: לימודי גשטאלט, לימודי ילד ונוער. לעומט זאת, התואר השני נותן פרספקטיבה רחבה יותר על מקצוע העבודה הסוציאלית. אמנם ישנם קורסים המספקים כלי טיפול פרקטיים (כגון קורסי הפרקטיקום) אך לרוב הם מעטים ומצומצמים בשעות. התואר השני מספק אפשרויות קידום רבות יותר. כיום, ישנם תפקידים ומקומות עבודה אליהם לא ניתן להתקבל ללא תואר שני. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית