התלבטות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

05/02/2008 | 21:39 | מאת: מיכל

שלום, אני עומדת להשתחרר בקרוב מהצבא, ומתחילה לחשוב מה אני רוצה לעשות בחיים. אחד מהתחומים שיותר מושכים אותי הוא תחום העבודה הסוציאלית. אני מאוד מתעניינת גם בחינוך, אבל ממש לא רוצה להיות מורה. מה שאני באמת רוצה זה לעבוד עם ילדים ונוער בסיכון ולהרגיש סיפוק אמיתי מהעבודה. הייתי מאוד שמחה לשמוע מכם קצת על המקצוע (מעבר למה שכתוב בכל העלונים), האם הסיכוי לעבוד עם נוער הוא גבוה (פנימיות וכו'), והאם ניתן למצוא בתוך התחום הזה גם את הקשר לחינוך? אני מודעת לקשיי השכר שיש בעבודה זו, ואני לא אכחיש שגם זה שיקול (בסופו של דבר צריך גם להתפרנס)- אבל אם אני אחליט בסופו של דבר ללכת על זה, אני רוצה להיות בטוחה שזה התחום בשבילי. תודה רבה מראש

06/02/2008 | 19:16 | מאת: זיו סופר

מיכל שלום, גם אני התחלתי את עבודתי בתחום הנוער בסיכון. האפשרויות להגיע לתחום זה מתוך מקצוע העבודה הסוציאלית הן רבות מכיוון שישנן מסגרות רבות (אם כי תקציבים דלים) העוסקות בתחום - עמותות שונות (כגון עמותת על"ם), רשות חסות הנוער (רשת המעונות של מדינת ישראל), פנימיות והוסטלים המופעלים ע"י עמותות אחרות. אני לא יודע בדיוק למה את מתכוונת בשאלתך האם ניתן למצוא קשר לחינוך. הפונקציה שהעו"ס ממלא/ת במסגרות אלה הוא לרוב פונקציה טיפולית בשונה מהפונקציות האחרות: מדריך, מורה, מנהל. המשבצת הטיפולית היא הכרחית במסגרות אלה ולכן המועסקים במשבצת זו הם עו"סים. לעיתים קרובות גישת הטיפול בבני נוער בכלל היא הגישה הקוגנטיבית-התנהגותית שמתמקדת בשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות. זו גישה פחות פסיכו-דינמית ויותר פרקטית. למידע נוסף את מוזמנת ליצור קשר בפורום. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית