עזרה וייעוץ

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

28/01/2008 | 14:10 | מאת: לירון

ב"ה ברצוני ללמוד שנה הבאה עבודה סוציאלית אודה לכל המכיר בנושא אם יוכל לעזור לי ולתת רקע והסבר על המקצוע,הלימוד ודרישותיו כמו כן אם יש המלצות\הבטים חשובים שכדי שאדע לפני בחירתי במקצוע... תודה מראש לירון

01/02/2008 | 08:20 | מאת: זיו סופר

לירון בוקר טוב, מקצוע העבודה הסוציאלית הוא עמוק וחולש על תחומים רבים ולכן קצרה היריעה מלתאר את כל היבטיו. אנסה לתת לך מושג כללי לגבי המקצוע. מטרתו של מקצוע העבודה הסוציאלית (ע"ס) הוא לעבוד עם פרטים, קבוצות וקהילות כדי לשפר את מצבם הריגשי, הכלכלי ובעיקר הסוציו-פוליטי. העבודה נעשית ע"י שיות פרטניות (1 על אחד)/הנחיית קבוצות/עבודה קהילתית (שכונות, קהילת עולי אתיופיה, קהילת יוצאי קווקז וכו'). האוכלוסיות איתן עובדים הן מגוונות מאד: אלימות במשפחה, חולים כרוניים, אוכלוסיות מובסות (ממעד סוציו-אקונומי נמוך), נפגעי סמים, אסירים, אסירים משוחררים, ילדים, בני נוער, מבוגרים וקשישים. למעשה העבודה מתבצעת בכל שכבות החברה אך מתמקדת בשכבות החלשות יותר. המעסיקים הם הרשויות המקומיות (לשכות הרווחה), מדינת ישראל (שירות מבחן/שב"ס וכו'), עמותות (על"ם, עמותות לחוק סיעוד, ויצ"ו וכו') וישנם גופים נוספים (צה"ל, משטרה וכו'). ההכשרה הבסיסית ביותר כוללת תואר ראשון. ללא תואר בע"ס ורישום בפנקס העובדים הסוציאליים לא ניתן לעסוק במקצוע. כדי להתקדם ולבצע תפקידים מעניינים ומעמיקים יותר יש להמשיך וללמוד כל העת, הן על ידי השתלמויות מקצועיות והן ע"י תואר שני (שהיום זה כמעט חובה כדי להתקדם). הנושאים הכאובים ביותר במקצוע הם המשכורת והעומס הרב - המשכורת מאד נמוחות (בשנים הראשונות אף מקבלים השלמת הכנסה). המשכורות עולה על שנה אך היא עדיין בגדר לעג לרש (6000 ש"ח ברוטו לאחר 6-7 שנות עבודה). בתחומים מסויימים העומס הוא בלתי נסבל (150-200 משפחות לעו"ס אחד). אך במקומות אחרים העומס הוא קטן יותר. זהו בקצרה תיאור מאד כללי של המקצוע, בכל שאלה נוספת את מוזמנת לפנות לפורום. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית