התלבטות תעסוקתית

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

27/01/2008 | 23:12 | מאת: כרמל

שלום , אני מחנכת כיתה בבי"ס יסודי מזה כשנתיים. אני אוהבת את מקצוע ההוראה, אך יחד עם זאת אני חווה קשיים לא פשוטים ותסכולים. לצד הרגעים הטובים, כל הזמן גם רגעים קשים. אני רוצה לעשות הסבה מקצועית, אך לא יודעת למה. יש לי תואר ראשון במדעי הרוח ותעודת הוראה, ואני יודעת שלא ניתן לעשות עם זה יות מידי. אני לא רוצה להתעורר מאוחר מידי ולמצוא את עצמי מורה מתוסכלת כ"כ הרבה שנים.. מה לעשות? תודה.

28/01/2008 | 10:42 | מאת: בני

אחח כמה שזה מוכר. אולי תחום אחר בהוראה? במקום להתחיל עכשיו מסלול חדש. מה דעתך?

29/01/2008 | 15:27 | מאת: זיו סופר

כרמל שלום, החלטה לגבי הסבה מקצועית היא אכן מאד קשה ותומנת בחובה אלמנטים רבים כגון השקפת עולם, ערכים אישיים ומקצועיים, רקע כלכלי, שחיקה ואכזבה והמקצוע הנוכחי ועוד (יש עבודות מחקר מעניינות בנושא - גם סביב הסבה לעבודה סוציאלית). לכן, התשובה לשאלה "מה לעשות" היא מאד אישית ומאד מורכבת. אני מציע שלפני שאת מחליטה תאספי מידע על המקצועות השונים שנראים לך. תבררי מה היתרונות ומה החסרות, אלו התמודדיות קיימות, איזו הכשרה נדרשת כדי להתקדם וכמובן אלו כוחות עומדים לרשותך לצורך ההסבה. ייתכן ואת יכולה לעשות הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית - יש מסלול בב"ש ייתכן שיש באוניברסיטאות נוספות. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית