קציני מבחן

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/01/2008 | 23:00 | מאת: שרון

מהם הקריטריונים לעסוק כקצינת מבחן ? האם האנשים שעוסקים בתחום זה הם עובדים סוציאליים?האם יש לעבור קורס מיוחד ? מה דורש התפקיד ובמה הוא עוסק? אנישומעת את המושג הזה כל הזמן. אני מעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית מהוראה . ודבר נוסף, פקידת סעד - האם זו עובדת סוציאלית שעובדת ברווחה למשל תודה

21/01/2008 | 15:30 | מאת: זיו סופר

שרון שלום, הן קציני מבחן והן פק"ס עם עו"סים. קציני המבחן עובדים בשירות המבחן. זהו שירות של המדינה ותפקידו לפקח על חשודים שטרם הועמדו למשפט אך ביהמ"ש זקוק לחוו"ד מקצועית אודותם לצורך קיום המשפט ומתן גזר הדין והמלצות טיפוליות ועל עבריינים שהורשעו ועליהם להיות בפיקוח השירות.קציני המבחן עוברים השתלמויות בתוך שירות המבחן, כלומר אין צורך לעבור קורס מקדים כדי להתקבל. פק"ס הם עו"סים ברווחה שעברו קורס מיוחד של שנה בנוגע לחוק מסויים (פק"ס לחוק נוער / פק"ס לחסרי ישע וקשישים / פק"ס לסדרי דין). בסוים הקורס הם מקבלים מינוי משר הרווחה והם ממונים על אכיפת וקיום החוק. יש להם סמכויות טיפוליות וחוקיות רחבו יותר מאשר שאר העו"סים. בהצלחה, זיו

28/02/2008 | 11:23 | מאת: גלית

שלום רב, אני מסיימת תואר ראשון בקרמינולוגיה ורציתי לדעת האם אני יכולה להיות קצינת מבחן ? או שעליי לעשות הסבה לעבודה סוציאלית וללמוד עוד שנתיים? הקורסים הם די חופפים האם ישנם הנחות? אשמח להיענות בהקדם גלית

מנהל פורום עבודה סוציאלית