תנאי העסקה בפנימייה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

26/11/2007 | 12:34 | מאת: שירה

שלום זיו, אני שמחה לבשר שהתקבלתי לעבודה בפנימיית כפר סילבר. אני עובדת סוציאלית של הכפר אך שייכת למינהל ההתישבותי( האם זו עליית הנוער???) התנאים הם ע"פ ההסכמים הקיבוציים, ישנם החזרי נסיעות מלאים כ 800 ש"ח בחודש (אני מגיעה מרחובות וכפר סילבר נמצא ליד אשקלון.) המשכורת היא בין 4000 ל4200 עדיין לא ברור אם יחתימו אותי על מסלול נמרץ (אברר את זה מחר בפגישתי עם גזבר הכפר) בנוסף, אקבל הדרכה פרטנית וקבוצתית ,שעות העבודה גמישות מתוך 5 ימים עליי לתת יום אחד ערב. העבודה כוללת : טיפול פרטני, קבוצתי הדרכת אנשי הצוות בפנימייה קשר עם המורים ואנשי המקצוע השונים בביה"ס ובפנימייה. אשמח אם תחווה דעתך על תנאים אלו ואשמח גם כן לשמוע איך וכיצד אוכל לשפר את התנאים? ומה עוד יש באפשרותי לנסות להשיג? שכחתי גם כן שישנם השתלמויות רבות והשתתפות כספית ביציאה ללימודים.

26/11/2007 | 22:37 | מאת: זיו סופר

שירה שלום, אני מאד שמח בשבילך שהתקבלת לעבודה (-: אם התנאי העסקה הם עפ"י ההסכמים הקיבוציים אזי את אמורה לקבל את כל מה שמגיע לך. אני כותב "אמורה" כי תמיד חשוב לבדוק בתלושי שכר שאין חריגות. המשא ומתן היחיד יכול להיות על הדרגה. ככל שאת עולה בדרגה (כלומר הדרגה יורדת מ- י' ל-ט', ל-ח' וכו') השכר עולה בעשרות בודדות של שקלים לחודש. אולי (אני ממש בספק) את יכולה לבקש אחזקת רכב (זה בנוסף לנסיעות שההחזר הוא חובה חוקית). תדאגי שפנסיה וקרן השתלמות את מקבלת מהיום הראשון לעבודה. ועל פניו, התנאים נראים בסדר גמור. בנוגע לשאלת הנוספת על אפשרויות הקידום: את יכלה להתקדם להיות רכזת טיפול (מי שאחראית על העו"סיות בפנימיה). עבודה עם בני נוער בכלל, פותחת הרבה דלתות בעיקר אם זו עבודה טיפולית. עפ"י מה שאת מתארת, את עתידה לרכוש ניסיון הן בטיפול בבני הנוער ומשפחותיהם, הן בהנחיית קבוצות, הן בהדרכת אנשי הצוות. אני מניח שיהיו גם התערבויות במשבר, ועבודה מערכתית ורב מקצועית. בקיצור, עבודה מגוונת מאד שבהחלט תפתח לך דלתות בהמשך. ושוב, המון בהצלחה. זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית