חוזה אישי בביה"ח פסיכיאטרי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

19/11/2007 | 12:52 | מאת: שירה

לענת או זיו, אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי. הוצעה לי משרה בביה"ח פרטי לחולי נפש כעובדת סוציאלית במשרה מלאה . כששאלתי טלפונית את איש הקשר מהם התנאים במקום הוא ציין בפניי שהתנאים הם ע"פ חוזה אישי מול המנכ"ל של ביה"ח . אשמח אם תוכלו להסביר לי מהו חוזה אישי ומהם בד"כ התנאים במסגרת של חוזה כזה?

20/11/2007 | 10:03 | מאת: זיו סופר

שירה שלום, הכוונה ב"חוזה אישי" היא בד"כ שתנאי העבודה אינם כפופים להסכמים קיבוציים כאלו ואחרים שנחתמו במשק אלא התנאים הם מה שמופיע בחוזה. בד"כ (אך לא תמיד) זה אומר שהתנאים פחות טובים מהסכמי השכר הקיבוציים (ההסכמים שנחתמו לפני כ- 13 שנה בין איגוד העו"ס לבין משרד האוצר ומאז לא עודכנו). מבחינתך זה אומר שאת צריכה לשים לב טוב טוב על איזה חוזה את חותמת. אני מציע שלפני החתימה תפגשי עם נציג איגוד העו"ס באיזור מגורייך, תלמדי על הזכויות המגיעות לך ותוודאי שהן נכללות בהסכם. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית