אזכרה לילדים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

10/10/2007 | 22:25 | מאת: חן

שלום לכם, בעוד מספר שבועות תתקיים אזכרה לילדה אהובה שנפטרה מסרטן לפני כחמש שנים. מיידי שנה הורי הילדה מקיימים ערב לזכרה שכולל, בין היתר, פעילויות יצירה לחבריה, לאחיותיה ולמשפחתה. פעילות היצירה עוסקת בדרך כלל בנושא הגעגוע... השנה ביקשו ממני אני לרכז את הפעילות שתעשה עם הילדים באזכרה. אשמח לקבל מכם רעיונות לפעילויות שבהן אפשר לגעת עם הילדים (בני 3 עד 10) בגעגוע ובאובדן... תודה חן

18/10/2007 | 09:11 | מאת: חן

23/10/2007 | 21:53 | מאת: זיו סופר

חן שלום, ראשית אני חושב שהפעילות צריכה להיות מותאמת לגילאי הילדים. היכולות הקוגנטיביות והרגשיות של ילדים בני 3 שונות לחלוטין מאלו של בני ה- 10. לבני 3-4 הייתי עושה פעילות סביב סיפור המדבר על געגוע. אולי סיפור שעושה סובלימציה דרך בע"ח. לאחר קריאת הסיפור ניתן לעשות פעילות יצירה כמו צביעת הדמויות וכו'. עם הגדולים יותר 8-10 ניתן בנות הצגה שמדברת על געגוע. אולי הצגה מוכנה שהם ישחקו. אולי אף יציגו בפני שאר המשתתפים. אלו הרעיונות שאולים אצלי.מקווה שהצלחתי לעזור. בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית