נסיעות על חשבוני? עו"ס בעירייה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

22/09/2007 | 21:28 | מאת: שירה

התקבלתי לעבודה בעיריית ירושלים, לתפקיד עו"ס לחוק נוער, כשבהמשך אני מיועדת לתפקיד פקידת סעד לחוק נוער. מתוקף העבודה, עלי לצאת לפגישות רבות ביותר: ביקורי בית, פגישות בביה"ס, בפנימיות, עם מורים, פסיכולוגים וכו'. עלי מוטלת אחריות גם להחזיר ילדים לפנימיות במקרה של התנגדות , ללוות ילדים לפנימיות חדשות או לבדיקת התאמה בבתי ספר ועוד. יש לי רכב, ואת כל הנסיעות אני מבצעת ברכבי. נאמר לי שלא אקבל אחזקת רכב והחזר הנסיעות הוא כרטיס "חופשי חודשי" לאוטובוס בלבד. המשכורת ההתחלתית נמוכה מאוד לפי מה שנאמר לי. רציתי לדעת האם כל זה מקובל? האם זה בסדר? אני מרגישה שזהו ניצול לשמו. הוצאות הדלק, החנייה והבלאי של הרכב גבוהים. מה עושים?

23/09/2007 | 21:19 | מאת: זיו סופר

שירה שלום, זו אחת הבעיות הקשות ביותר של עו"סים בלשכות ואחד העיוותים הקשים ביותר בהסכמי השכר. ישנם עובדים רבים, בעיקר העובדים הכוללניים, שאינם מקבלים אחזקת רכב למרות שהגדרת תפקידם כוללת נסיעות ברכב בתפקיד. אחד הנושאים המרכזיים שעליהם אנו נלחמים ב"מטה המאבק לעתיד העבודה הסוציאלית" הוא בדיוק זה. לומר לך שכרגע יש פתרון הולם - אני לא יכול, לצערי. אני מציע שתפני לאיגוד העו"סים באיזור המגורים ואולי הם יוכלו לסייע לך (אך אני בספק): מחוז ירושלים והסביבה יושב ראש: עו"ס ציפי בר טלפון: 02-6207256 02-6233839 פקס: 02-6207204 כתובת: בית ההסתדרות שטראוס 17 עיר: ירושלים מיקוד: 91001 קבלת קהל, ע"פ תיאום מראש עריית י"ם ידוע כעירייה ענייה והעובדים משלמים את המחיר. דבר נוסף שאת יכולה לעשות הוא שביתה איטלקית: לא מקבלת אחזקת רכב אז לא משתמשת ברכב. את כל הנסיעות תעשי באוטובוסים. כמובן שתפוקת העבודה תרד, אבל אי אפשר יהיה לומר לך שאינך מבצעת את עבודתך. מצרף קישור לאתר מטה המאבק, הצטרפי אלינו וכך נוכל לשנות את רוע הגזירות: www.maavakos.amuta.org.il [email protected] זיו סופר, מטה המאבק לעתיד העבודה הסוציאלית

מנהל פורום עבודה סוציאלית