הסבה מחינוך לעו''ס

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

29/08/2007 | 16:24 | מאת: אלון

שלום רב. יש לי תואר בחינוך B.E.D (עם ניסיון של 5 שנים בהוראה לא פורמלית ו 4 שנים בהוראה פורמלית). ברצוני לעשות הסבה לעו''ס. אני מכיר את המסלול של הסבה לתואר שני, כמסלול של 3 שנים, כאשר הלימודים אינטנסביים של 5 ימים בשבוע (התנסות + לימודים), אשר אינם משאירים מקום לעבודה. רציתי לברר, האם יש דרך לעשות הסבה מחינוך לתואר ראשון בעו''ס ולפרוס זאת על שנתיים (היינו, יום יומיים של התנסות + לימודים) ומשם לצאת לתואר שני בעו''ס. בנוסף, הייתי רוצה לעשות הסבה לתחום טיפולי, אלו אופציות נוספות יש לי? בתודה ובברכה, אלון.

29/08/2007 | 23:40 | מאת: זיו סופר

אלון שלום, לימודי התואר הראשון עמוסים עוד יותר מאשר התואר השני. הלימודים מתבצעים על פני 5 ימים כאשר ההכשרה היא בין יום אחד בשבוע בשנה הראשונה ל- יומיים-שלושה בשבוע בשנה ה- 3. אין אפשרות ללמוד תואר ראשון בשנתיים. לעיתים (תלוי באוניברסיטה) ניתן לפרוס את התואר השני על פני 3 שנים (כגון בב"ש). בהצלחה, זיו

30/08/2007 | 02:21 | מאת: גילי

אלון שלום רב בין אם תבחר בתואר ראשון או שני מסלול ההסבה הוא אינטנסיבי מאוד - ודורש התארגנות לא פשוטה בכדי לשלב עבודה ולימודים. אני מאמינה כי ייתכן ויהיה עליך לקצץ בשעות עבודה אך מאחר ויש לך כבר ניסיון בתחום החינוך וההוראה הלא-פורמאלית (קרי: שיעורים פרטיים/הדרכה/חונכות וכד') יש בהחלט אפשרות לשלב את אלו במקביל ללימודים בשעות אחה"צ והערב. זה אומנם עלול להיות עמוס מאוד - אך מרבית הסטודנטים מצליחים בכל זאת לשלב בין השניים. אני לא בטוחה אם האוניברסיטאות יאפשרו לך השלמה לתואר ראשון בשנתיים, (ייתכן שכן) אך לכל הפחות יהיו לך פטורים רבים מקורסי מבוא וקורסים כלליים - משום שוודאי יכירו בהשכלה הקודמת שלך. (סטטיסטיקה/אנגלית/מבוא לפסיכולוגיה/סוציולוגיה/אנתרופולוגיה וכד') פטורים שיפנו לך זמן לשלב הלימודים עם עבודה איני יודעת אם המידע שברשותי עודנו עדכני ורלוונטי -יש לבדוק זאת, אך בעבר במכללת אשקלון ובמכללת ספיר הייתה תוכנית לימודים בת יומיים בלבד (מעבר להכשרה המעשית) על כן כדאי לפנות לבתי הספר השונים ולהיפגש עם היועצת האקדמית/מזכירת התואר לשם מידע מפורט יותר. בהצלחה

מנהל פורום עבודה סוציאלית