התלבטות במה לבחור

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

20/08/2007 | 19:00 | מאת: עמית

מתלבטת בין כניסה לתפקיד פקידת סעד לחוק נוער בעירייה, לבין כניסה לתפקיד ניהולי וטיפולי בחברה הנותנת שירותי אפוטרופסות. כפקידת סעד- אני יודעת שעלי לעבור קורס המתמשך כשנה וחצי. האם תוכל לומר לי בערך מה תנאי השכר ההתחלתיים ותנאי שכר משתנים לאחר סיום הקורס, כונניות ועוד. מהי רמת הקידום שניתן להגיע אליה ובאיזה קצב. בנוסף, האם בעירייה משולמים אחזקת רכב, הוצאות פאלפון וכו? כאחראית אזור- בחברה הפרטית, קיבלתי הצעה של 6,000 ש"ח + השתתפות באחזקת רכב ופאלפון. האם אלו תנאים טובים? פנסיה תשולם בהמשך.. השאלה העיקרית- במה כדאי לבחור במשרה ציבורית או פרטית, לטווח הארוך?

21/08/2007 | 16:59 | מאת: זיו סופר

ראשית, לגבי "פנסיה תשולם בהמשך.." - מה זה אומר המשך? שימי לב שעפ"י החוק הם חייבים לשלם לך פנסיה. אם הם רוצים לאחר 3 חודשים תסכימי רק אם הם משלמים לך רטרואקטיבית. אל תסכימי בשום פנים ואופן לעבוד במקום שמנצל אותך!!!! אני באופן עקרוני מתנגד לאי תשלום פנסיה בתקופת הניסיון - האם הם מוכנים לשלם לך על משרה מלאה ובתקופת הניסיון תעבדי רק 75% ואחרי 3 חודשים תחזירי להם את השעות רטרואקטיבית?! אני מניח שלא! בכל אופן, תנאי השכר ההתחלתיים בעירייה תלויים בותק ובדרגה שלך. תנאי העסקה יהיו עפ"י ההסכמים הקיבוציים של העו"סים שכוללים הוצאת טלפון ובד"כ אחזקת רכב (לא תמיד - תלוי ברשות). את צריכה לבדוק עם הרשות אילו תנאים הם נותנים נוסף על ההסכם הקיבוצי. במקביל, את יכולה לפנות ליו"ר האיגוד באזור מגורייך ולבקש ממנו חישוב שכר. את יכולה לקבל מסמך כתוב ואיתו ללכת למשא ומתן עם העירייה. התוספת עבור כוננות תלויה ברשות המקומית ונעה בין 450 ש"ח ל- 170 ש"ח לכוננות. בד"כ הדרגה המקסימאלית היא ז' (כלומר דרגה ז' או נמוך יותר). בהצלחה, זיו

מנהל פורום עבודה סוציאלית