שאלה: תחומי עבודה של עו"ס לאחר תואר שני

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

23/06/2007 | 17:45 | מאת: לורה

אני באה מתחום הפסיכולוגיה ושוקלת לעשות הסבה לעו"ס בתואר שני. רציתי לשאול: מהם המקומות שבהם עובדים לרוב עובדים סוציאליים (בעיקר קליניי אבל לא רק) שאינם רוצים לפתוח פרקטיקה פרטית? מהו סוג העבודה במקומות אלו?

23/06/2007 | 21:21 | מאת: זיו סופר

תחומי העבודה הם רבים ומגוונים: אלימות במשפחה, בריאות הנפש, שב"ס, התמכרויות, מרכזי קשר, מרכזי הורה-ילד, תחנות לטיפול משפחתי, יחידות הסיוע שליד בהמ"ש ועוד. כמו שנאמר "השמיים הם הגבול" (לפחות מבחינה מקצועית). ישנם מקומות שבאופן ספציפי מחפשים עו"סים בעלי תואר שני. זיו סופר - עובד סוציאלי

24/06/2007 | 17:39 | מאת: לורה

דבר ראשון תודה. דבר שני- מה עושה העוס בפועל במקומות אלו? ומה מבדיל עוס בעל תואר שני מכזה בעל תואר ראשון?

24/06/2007 | 18:19 | מאת: זיו סופר

העבודה היא מגוונת, החל בפיקוח (שירות מבחן) ועד טיפול פסיכותאפוייטי. כל מקום והתפקיד שלו. היריעה קצרה כדי להסביר כל תחום ותחום. לגבי ההבדלים בין תואר 1 ל- 2. באופן כללי, אין הבדל בעבודה, למעט, כמו שכתבתי, מקומות בהם דורשים תואר שני (לדוג' יחידות הסיוע שליד בהמ"ש).

מנהל פורום עבודה סוציאלית