אשמח אם תתראיינו לעבודת הדילמה שלי על סבי ז"ל - בנ

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

30/04/2007 | 19:56 | מאת: רביב

שלום לכל חברי הפורום! פניתי לפורום זה מכיוון שמחר עליי להגיש עבודה על אישיות (דילמה מוסרית / נושא חברתי) במסגרת שיעורי כתיבת עבודה לכיתה ט` ואני חושב שבפורום זה ישמחו להתראיין לעבודתי על סבי ז``ל - המעבר לבית אבות. לתשובותיכם, תוסיפו בבקשה את שמכם ואת מקצועכם. שאלת הדילמה: האם על בני המשפחה לחייב את האדם החולה ללכת למסגרת טיפולית שמתאימה לו או לכבד את רצונו להחליט את החלטותיו בעצמו? רקע הדילמה: ישנן משפחות שצריכות להתמודד עם טיפול וסיעוד של הורים מבוגרים וחולים הזקוקים לעזרה רבה. לא תמיד יש למשפחות אפשרות לטפל בהוריהם בכל שעות היממה ולעיתים יש צורך להעבירם למסגרות טיפוליות המתאימות להם. בפעמים רבות החולים אינם מסכימים לעזוב את בתיהם על אף שהם אינם יכולים לטפל בעצמם וברוב המקריםעליהם להיות נתונים להשגחה של אנשי מקצוע. בדילמה זו נתקלה אמי שסעדה וטיפלה בסבי ז``ל שהיה חולה מאוד וחי לבדו. ע``פ המלצות הרופאים היה עליו להיות בהשגחה ``24 שעות ביממה`` לאחר שעבר אירוע מוחי שתוצאותיו היו קשות ולא איפשרו לו לתפקד באופן עצמאי והוא הפך להיות נכה ותלוי באחרים. סבי סירב לכך בכל תוקף לקבל עזרה כלשהי והעדיף להתמודד בעצמו עם המצב, רצה להחליט על דרך הטיפול שבו בעצמו ולא הסכים בשום אופן לעזוב את ביתו ולקבל עזרה או ללכת לסידור מוסדי כלשהו או מסגרת שמתאימה לו. שאלות לריאיון: 1. כשאדם קשיש וחולה נמצא בביתו ולא מסוגל להגיע בעצמו לטיפול רפואי, מיהם הגורמים האחראים על הטיפול בו? 2. מה ניתן לעשות כאשר האדם הקשיש והחולה החי לבדו זקוק ע``פ המלצת רופאיו להשגחה של 24 שעות והוא איננו מעוניין בכך? 3. כיצד ניתן לשכנע אדם קשיש וחולה לקבל עזרה בביתו (לדוגמא: מטפלת) כאשר הוא מתעקש להיות עצמאי ולא להיות תלוי באחרים? 4. האם המערכת הרפואית יכולה לחייב אדם קשיש וחולה החי לבד בביתו לחייבו לעבור לסידור מוסדי ששם יקבל טיפול והשגחה רפואית (זאת במידה שהאדם כשיר וצלול בקבלת החלטות)? 5. כיצד יכולה לדעתך משפחה להתמודד עם סרבנותו של אדם קשיש המסרב לעזוב את ביתו וללכת לבית-אבות שבו יוכל לקבל את הטיפול המתאים לו (כיוון שלמשפחה אין יכולת לסעוד אותו לאורך כל שעות היום והלילה)? תודה מראש, רביב.

30/04/2007 | 19:57 | מאת: רביב

שלום לכל חברי הפורום! פניתי לפורום זה מכיוון שמחר עליי להגיש עבודה על אישיות (דילמה מוסרית / נושא חברתי) במסגרת שיעורי כתיבת עבודה לכיתה ט` ואני חושב שבפורום זה ישמחו להתראיין לעבודתי על סבי ז``ל - המעבר לבית אבות. לתשובותיכם, תוסיפו בבקשה את שמכם ואת מקצועכם. שאלת הדילמה: האם על בני המשפחה לחייב את האדם החולה ללכת למסגרת טיפולית שמתאימה לו או לכבד את רצונו להחליט את החלטותיו בעצמו? רקע הדילמה: ישנן משפחות שצריכות להתמודד עם טיפול וסיעוד של הורים מבוגרים וחולים הזקוקים לעזרה רבה. לא תמיד יש למשפחות אפשרות לטפל בהוריהם בכל שעות היממה ולעיתים יש צורך להעבירם למסגרות טיפוליות המתאימות להם. בפעמים רבות החולים אינם מסכימים לעזוב את בתיהם על אף שהם אינם יכולים לטפל בעצמם וברוב המקריםעליהם להיות נתונים להשגחה של אנשי מקצוע. בדילמה זו נתקלה אמי שסעדה וטיפלה בסבי ז``ל שהיה חולה מאוד וחי לבדו. ע``פ המלצות הרופאים היה עליו להיות בהשגחה ``24 שעות ביממה`` לאחר שעבר אירוע מוחי שתוצאותיו היו קשות ולא איפשרו לו לתפקד באופן עצמאי והוא הפך להיות נכה ותלוי באחרים. סבי סירב לכך בכל תוקף לקבל עזרה כלשהי והעדיף להתמודד בעצמו עם המצב, רצה להחליט על דרך הטיפול שבו בעצמו ולא הסכים בשום אופן לעזוב את ביתו ולקבל עזרה או ללכת לסידור מוסדי כלשהו או מסגרת שמתאימה לו. שאלות לריאיון: 1. כשאדם קשיש וחולה נמצא בביתו ולא מסוגל להגיע בעצמו לטיפול רפואי, מיהם הגורמים האחראים על הטיפול בו? 2. מה ניתן לעשות כאשר האדם הקשיש והחולה החי לבדו זקוק ע``פ המלצת רופאיו להשגחה של 24 שעות והוא איננו מעוניין בכך? 3. כיצד ניתן לשכנע אדם קשיש וחולה לקבל עזרה בביתו (לדוגמא: מטפלת) כאשר הוא מתעקש להיות עצמאי ולא להיות תלוי באחרים? 4. האם המערכת הרפואית יכולה לחייב אדם קשיש וחולה החי לבד בביתו לחייבו לעבור לסידור מוסדי ששם יקבל טיפול והשגחה רפואית (זאת במידה שהאדם כשיר וצלול בקבלת החלטות)? 5. כיצד יכולה לדעתך משפחה להתמודד עם סרבנותו של אדם קשיש המסרב לעזוב את ביתו וללכת לבית-אבות שבו יוכל לקבל את הטיפול המתאים לו (כיוון שלמשפחה אין יכולת לסעוד אותו לאורך כל שעות היום והלילה)? תודה מראש, רביב.

30/04/2007 | 19:57 | מאת: רביב

מנהל פורום עבודה סוציאלית