לימודי ביבליותרפיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

22/03/2007 | 13:16 | מאת: טלי

שלום, אני מורה לחינוך מיוחד . סיימתי את לימודי התואר הראשון בחינוך וספרות לפני 4 שנים באונ' חיפה. מאז סיימתי אני מחפשת משרה במקצוע דרך משרד החינוך, גם בחיפה וגם במרכז אבל עד כה לא מצאתי ועבדתי באופן פרטי בלבד. לפני מספר חודשים הגעתי למסקנה שמקצוע ההוראה אינו מתאים לי יותר וכיום אינני עוסקת במקצוע.אני מחפשת עבודה יציבה וכלכלית יותר. אנשי מקצוע רבים שמכירים את התחום ואותי המליצו לי ללמוד ביבליותרפיה . באתר החוג של אונ' חיפה מצויינים מקומות העבודה שבהם יכולים לעבוד במקצוע, אבל לא הצלחתי להבין עד כה עד כמה המקצוע הזה נדרש בשטח. לימודי התואר השני מתאימים לי מאוד, האוריינטציה הטיפולית בשילוב עם ספרות מתאימים לי מאוד ואני בטוחה שאוכל גם להנות מאוד, אבל אני חוששת שאקלע לאותו מצב שאני נמצאת בו עכשיו מבחינת תעסוקה. אשמח מאוד לשמוע תגובה בנושא. תודה

03/04/2007 | 15:43 | מאת: גל

לימודי הטיפול מעניינים. עבודה ניתן להשיג דרך משרד החינוך בבתי ספר ובמעט מקומות כמו מרכזים טיפוליים וכן ישנה אפשאות שתמצאי את עצמך בקושי כלכלי כמומצבך כמורה זה אננו מקצועה שמתעשרים ממנו

09/04/2007 | 12:19 | מאת: ענת יריב

שלום טלי, אני מצטרפת לדבריי גל. הכלי הטיפולי הזה עשוי להתאים לך בהרבה בחינות אולם, כמו שנוכחת לראות, קשה היה לך מצוא עבודה יציבה וכלכלית בתחום ההוראה ואת הקושי הזה תפגשי גם בתחום הטיפול הביביליותרפיוטי. יחד עם זאת, כשעושים משהו שאוהבים ומאמינים, אני מאמינה שמגיעים לאן שרוצים. בברכה ובהצלחה, ענת

25/04/2007 | 23:55 | מאת: נעמה

שלום. אני נעמה ואני לומדת במכללת לוינסקי. אצלנו קיימים לימודי "ספרותראפיה", שדומים מאוד ללימודי ביבליותרפיה. אם את מעוניינת בפרטים לגבי מסלול הלימודים את יכולה לפנות אליי במייל. בהצלחה!

29/04/2007 | 14:44 | מאת: orshelly

ביבליותרפיה ניתן ללמוד גם במדרשה לאמנות של מכללת בית ברל אני יודע שלומדים שם יום וחצי בשבוע, רק לצריך להיות בעל תואר ראשון. שווה לפנות אליהם, הם ממוקמים באיזור כפר סבא, ומקבלים תעודת מטפל.

מנהל פורום עבודה סוציאלית