בעיה עם חמי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

13/03/2007 | 13:47 | מאת: אושרת

היי אני בת 24 נשואה בעלי ואני גרים ביחידה נפרדת מחמי וחמותי יש לנו סלון חדר שינמה מקלחת ושרותים נפרדים והמטבח משותף. הבעיה שלחמי שהוא בן 77 יש בעיות זכרון קשות ביותר שפשוט מחרפנות את חמותי לדוגמא: הוא אומר ביום אני רוצה לישון שוכב קם אחרי חמש דקות אומר לחמותי אני רוצה לישון היא אומרת עכשיו שכבת לא? למה צריך להגיד לי את זה? (גופנית הוא מסוגל לשכב לבד) שוב שוכב ושוב קם ושוב אומר רוצה לישון. דוגמא באוכל:הוא מבקש סנדויץ אוכל שתי ביסים זורק שוב מבקש סנדביץ אחרי עשר דקות אוכל קצת וכך כל היום. תמיד כשחמותי מנסה לישון ביום קצת לנוח לאיזה שעה שעתיים הוא לא יושב בשקט ומשתדל לא להעיר אותה הוא פותח את הדלת וסוגר עובר לידה משתעל (חמותי טוענת שלפני שנהיה לו בעיות זכרון היה ממש עדיו מנומס ומתורבת)אני חוששת שיקרה משהו לחמותי היא טוענת שחץ הדם שלה עולה מהעצבים וגם אני לא מרגישה בנוח להכנס למטבח בגלל הצעקות שלה . אנחנו די דתיים ובעלי ואימו ובכלל כל משפחתו לא רוצים שיהיה בבית אבות. לי ולבעלי אין כסף להשכיר דירה אני גרה בכפר שלו שאני לא מכירה שמה אנשים חוץ ממשפחתו של בעלי המצב בלתי נסבל יותר לי לאימו מה ניתן עוד לעשות?

16/03/2007 | 23:28 | מאת: מיכל דגני

אושרת שלום. בעיות זכרון יכולות לנבוע ממספר מחלות והשאלה האם חמך אובחן ומטופל תרופתית.על מנת להקל על חמותך וחמך יש קודם כל לבדוק האם חמך מקבל את הטיפול התרופתי המתאים ולצוך כך יש להתיעץ עם רופא המתמחה בבעיות פסיכו- גריטריות. בנושא טיפול בקשישים בית חולים רעות בתל אביב הקים מרכז מידע טלפוני העונה לשאלות ב הנוגעות לטיפול בקשישים.

מנהל פורום עבודה סוציאלית