התייעצות בנוגע לסבתי שבשיקום ומעבר לבית אבות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

25/01/2007 | 12:17 | מאת: רחלי

שלום רב, סבתי שתחיה עברה לפני כחודש "אירוע מוחי" היא אושפזה בוולפסון וטופלה במחלקה הנוירולוגית. לפני יומיים היא שוחררה מביה"ח ונשלחה לשיקום. אימי טיפלה בסבתי מיזה כ-10 שנים, הן חיו על חשבון הביטוח הלאומי של סבתי, ומקצת חסכונות ועזרה מאיתנו הנכדות. כיום אין באפשרותה של אימי לטפל יותר בסבתי ולכן אנחנו נאלצים להכניס את סבתי לבית אבות. אימי עצמה סובלת מדלקת פרקים כרונית עם אישורים רפואיים שמצביעים על נכות ואין באפשרותה להמשיך ולטפל בסבתי. אציין שאימי אינה עובדת (סעדה את אימה במשך 10 שנים) ואינה מקבלת כל הכנסה ועזרה מביטוח לאומי. ברצוני לדעת כיצד מתבצע התשלום של הביטוח הלאומי למימון השהות של סבתי בבית אבות? לאימי אין שום אפשרות לעזור מבחינה כספית לסבתי, יש לאימי איזה סכום פעוט בחיסכון שממנו היא אמורה להתקיים ושזהו סכום שאמור לעזור לה בשעת צורך. האם לביטוח הלאומי יש זכות להיכנס לחיסכון זה, ולדרוש מאימי לעזור במימון בית האבות לסבתי? כרגע אימי אינה מעוניינת בשום עזרה מביטוח לאומי לעצמה, אנחנו הבנות נעזור לה והיא תעבור לגור איתנו. ושאלות נוספות: אימי קיבלה טופס חתימה ממרכז השיקום בו סבתי נימצאת שבו מחייבים את אימי לשלם על כל יום אישפוז נוסף ברגע שבו מודיעים לה על שיחרורה. ואם לא מצאנו בית אבות שמוכן לקבל את סבתי האם יכולים לחייב את אימי לשלם בו בזמן שאין לה את האפשרות הנ"ל? האם אנחנו יכולים לקבל אישור סיכום רפואי על מצבה הנוכחי של סבתי מהמרכז השיקומי (בו בזמן שעדיין לא שוחררה) על מנת כדי שנוכל להתארגן על בית אבות? אודה לך אם תעשי לנו סדר בבלגן. רחלי

26/01/2007 | 16:51 | מאת: מיכל דגני

רחלי שלום העובדות הסוצאליות במחלקת שיקום או עובדת קשישים בלשכת הרווחה מכירה את החוקים ותוכל לעזור לכן למצוא סידור עבור הסבתא ולידע אותכן בזכיות הביטוח הלאומי ,כתובת נוספת שמרכזת ידע הוא בית חולים השיקומי "רעות" בתל אביב .לא זכור לי שם העמותה אך קרוב לודאי שתוכלי להעזר באתר של בית החולים רעות . בהצלחה מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית