טיפול באמנות

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/01/2007 | 22:53 | מאת: לביאה

שלום רב, רציתי לשאול כיצד "פועל" תחום הטיפול באמנות. מה מרגישים מטפלים באמנות אל מול אנשים רהוטים וורבליים מאוד? האם קשה יותר לעבוד איתם/איתנו? אם המטופל מושך לכיוון המילים, האם קיימת מגמה בקרב מטפלים באמנות להשיב אותו לחיק היצירה, או שנותנים לו להתבטא באמצעים בהם הוא מורגל? לפעמים לא נוח לי עם המטפלת שלי, שאולי אני מונעת ממנה את כלי העבודה שלה ואת דרכי ההבעה שמושכים את ליבה.. הייתי שמחה לשמוע תגובות ממטפלים באמנות לביאה

04/02/2007 | 17:22 | מאת: לביאה

מצער... חשבתי שאזכה בתשובה להתראות, לביאה.

28/02/2007 | 20:54 | מאת: עלמה

מטפלים באמנות נעים על רצף בין האמנות למילים, ולכל אחד המינונים הנכונים לו כמטפל, אך בעיקרון המנחה הוא קודם כל האמנות, זו השפה, ולא השפה הוורבאלית. כמטופלת אינך צריכה להיות זו במרגישה אחריות על דרך הטיפול, ועצם העובדה שאת מרגישה רגשות אשם שאת מונעת מהמטפלת שלך את הדרך שלה, מראה על משהו ביחסים שלכם שכדאי לפתוח בטיפול עצמו, כי דווקא מהשאלה עצמה, תגלי על עצמך חומר רב. היחסים ביניכן דרך האמנות הן שילמדו אותך איך את מתנהגת במקומות אחרים. קחי את זה לטיפול, אני בטוחה שהמטפלת שלך תדע מה לעשות עם זה.

מנהל פורום עבודה סוציאלית