בעיה משפחתית.

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

24/12/2006 | 20:01 | מאת: מוטרדת מאוד

שלום לאחי יש ילד בן שלוש, ותינוקת בת כמה ימים (לא מתוכנן,האם התעקשה לא להפיל את ההריון למרות שאחי דרש והסביר מדוע). לצער כולנו, הוא התחתן עם אישה ילדותית,בלי מינימום של היגיון ויכולות בסיסיות. היא לא מסוגלת לדאוג להאכיל את הילד,ללמד אותו ערכים בסיסיים, הרגלים מינימליים וכו' הבית לא נקי רוב הזמן, יש ימים שהיא מבשלת והרבה שהיא לא. אין לה אחריות בסיסית לשום דבר. המצב חמור יותר ממה שזה נשמע, לדוגמא -בחורף,היא מביאה לילד שוקו קר , או אוכל לא מחומם מספיק, לא בודקת את המים במקלחת אם הם מספיק חמים או יותר מדי חמים עד שהילד צועק שזה שורף, ועוד דוגמאות רבות ונוראיות. דברנו איתה כולם, אנחנו מנסים להסביר בעדינות, ללמד, להסביר את ההשלכות, להראות לה את התוצאות בשטח, ייעצנו לה לפנות לייעוץ חיצוני, אך שום דבר לא עוזר. אנחנו עוזרים ככל יכולתנו,אך זה לא משמעותי מכיון שרוב היום היא נמצאת עם הילד. יש לי הורים מבוגרים ולא בריאים. לפי מה שהספקנו לראות לאורך השנים, במשפחה שלה חלק מההתנהגויות מקובלות, הם לא מתערבים ולא עוזרים. יוצא, שאחי דואג כמעט לכל עינייני הבית והמשפחה. היא לא מסוגלת להיות אחראית לשום דבר. עכשיו כשיש תינוקת הדבר קשה הרבה יותר כמובן. והוא מיואש ולא יודע מה לעשות. עברו במוחו מחשבות על גירושין בעבר, אך הוא לא מוכן להשאיר אצלה את הילדים. רציתי לברר מה אפשר לעשות במצב כזה? האם עובדת סוציאלית יכולה לעזור במקרה כזה ? איך ? אני מוטרדת מאוד מהמצב שהולך ונהיה גרוע יותר. אני חוששת שאחי יפוטר מעבודתו לאור כמות הימים שהוא נאלץ להישאר בבית. תודה על כל מידע.

26/12/2006 | 00:09 | מאת: מיכל דגני

לאחות המוטרדת . מתאורך עולה שאת והוריך מוטרדים מיכולת ההורית של גיסתך וחוששים שאחיך ואשתו לא יעמדו במעמסה ההורית ,הרבה פעמים יש לנו השגות על היכולת ההורית של הסובבים אותנו, אך ללא יכולת השפעה והכוונה.. בכל מקרה באם אחיך מוטרד שיפנה ליעוץ והכוונה. עצם הקשר עם גורם מטפל יכול להקל על המצוקה שבו הוא נתון. , מיכל .

מנהל פורום עבודה סוציאלית