רוצה להיות מטפלת משפחתית

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

21/12/2006 | 00:19 | מאת: אני

שלום למיכל ולענת, אני מעוניינת ללמוד טיפול משפחתי.יש לי BA במדעי החברה והחלטתי שהדרך שלי תעבור דרך עבודה סוציאלית. מה דעתכן? אני רואה יתרונות רבים בעבודה סוציאלית כאמצעי להגיע למטרה שלי (אפשרות לעבוד מיד בסיום התואר, עיסוק שמשלים את הטיפול המשפחתי וכו') מה דעתכן? 2. מהי התוכנית לפסיכותרפיה משפחתית בבי"ס לרפואה - מי יכול ללמוד שם? סליחה שאני נשמעת כה פרקטית, אחרי שני תארים שכבר יש לי אני רוצה להגיע לעיסוק שיתאים לי.

25/12/2006 | 23:40 | מאת: מיכל דגני

הי . דרישות הסף להכרה כמטפל משפחתי הם תואר שני , צבירת שעות טיפול הדרכה פרטנית וקבוצתית. [הדרישות מפורטות באתר האגודה הישראלית לטיפול במשפחה ובנישואין.] אכן בעבודה כעובד סוציאלי ניתן ביתר קלות להתנסות בעבודה ,אם כי גם כאן ארוכה הדרך. התוכנית לפסיכותרפיה מיועדת למטפלים משפחתים בעלי ניסיון. בהצלחה מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית