זכויות ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

01/11/2006 | 01:39 | מאת: מייבי מייט

שלום רב, אני בת 24, מוכרת כמאה אחוז נכה של ביטוח לאומי (נפש). לא מזמן יצאתי מאשפוז יום אחרי תקופה ארוכה בה הייתי באשפוז מלא. בזמן האשפוז דובר על מטרת על להגיע לסאמיט, אבל אני עדיין לא מרגישה מוכנה לזה. המטפלת שלי הציעה שבינתיים אני אתעזר בחונכת במהלך הימים בהם אני נמצאת בבית. הייתי שמחה להבין קצת יותר על עניין סל השיקום. האם ניגשים אליו פעם אחת (כלומר, כשאני ארצה לגשת לסאמיט..). האם קיימות עבורי עוד זכויות שאני לא יודעת עליהן? אודה לכן על תשובה.

05/11/2006 | 16:53 | מאת: מיכל דגני

הי מייבי. תוכנית שיקום היא חלק מזכויות הביטוח לאומי. עובדת שיקום היא עובדת סוציאלית שמתמחה בתהליך השיקום. תהליך השיקום אינו חד פעמי, זהו תוכנית שמותאמת אישית וכאמור מלווה בעובדת סוציאלית , מטרת התוכנית [סל השיקום] להתאים תוכנית אישית שתתאים לך ותמצה את הזכויות המגיעות לך . מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית