שאלות נוספות בעניין טיפול משפחתי

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

18/10/2006 | 01:23 | מאת: גיליתי פורום נהדר

1. האם הMA במגמת משפחה עדיף על תוכניות ההמשך 2. האם קשה להתקבל לתוכנית הMA הספציפית הזאת 3. האם קשה לרכוש שעות פרקטיקום בכדי להיות מוסמך של האגודה או במילים אחרות האם קשה למצוא מקום להתנדב בו? האם אפשר להתנדבלפני הMA והאם מכירים בכך 4. אילו תפקידים יכול עו"ס לעשות בתחום ההורי משפחתי לפני שהוכשר כמטפל משפחתי

18/10/2006 | 20:43 | מאת: מיכל דגני

אהלן ותודה . קשה להקביל בין לימודי המשך ותואר שני . התוכנית לטיפול משפחתי במסגרת לימודי המשך היא ממוקדת ומכוונת לדרישות של האגודה . בעוד שהלימודים לתואר שני גם במגמת משפחה כוללים לימודים ודרישות תואר נוספות. הקבלה לתואר שני לא קלה, יש המנסים מספר פעמים . באשר להתנדבות ככול הידוע לי לכל תחנה דרישות סף משלה וככול שמתרחקים מאזור המרכז הסיכוי למצוא תחנה גובר. באשר להכרה של השעות , התנאי של האגודה שהטיפול יהיה בליווי מדריך מוסמך ,כך שניתן לטפל עוד טרם סיום תואר שני . מגוון התפקידים המפלסים את הדרך הוא רב , החל מעו"ס משפחה ,בעצם כל תפקיד טיפולי שיש בו עבודה עם משפחות . בהצלחה. מיכל

מנהל פורום עבודה סוציאלית