עזרה בבקשה על טיפול בתנועה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

10/10/2006 | 20:44 | מאת: תודה על העזרה

אני בחורה בשנות העשרים לחייה וגם בעלת מגבלת הליכה CP קל ... אני רוצה לשאול האים טיפול בתנועה יכולה לעזור לבעיות של קשרים בכלל וזוגיות בפרט אני לא מבינה איך טיפול בתנועה יכול לעזור למשהו בפן הנפשי אם זה לא כרוך בשיחות או חקריה נפשית הבעיה שלי היא כזאת : לפי מה שאני זוכרת בחיים שלי לא עברתי הטרדה מינית או התעללות או אפילו לא היתי בסיטואציה לא נעימה שקשור למין . אבל אני כן יודעת שתמיד היתי ביישנית בלהכיר אנשים חדשים ושמאז גיל ההתבגרות בערך תמיד היה לי את הפחד הזה מקשרים אם המין השני ... יכול להיות שהפחד נובע מכך שבחיים לא היה לי קשר זוגי .. וזה סתם פחד בגלל שזה חדש לי ואין לי ניסיון בתחום .אני לא יודעת אם " הבעיה" היא שלא עברתי שום דבר מיני והפחד מחוסר הניסיון משתקת . או שיש משהו מעבר שאני לא יודעת . אני צריכה ללכת לטיפול , אבל אני לא כל כך חסידה של פסיכולוגים כי אני יודעת שטיפול פסיכולוגי יכול לקחת שנים ובסוף לא ייצא מזה שום דבר . גם אני לא כל כך טיפוס כזה שמדבר על "הבעיות" שלו (לא שיש לי הרבה ) ואני לא ונכנסת לרחמים עצמאים . אני גם יודעת לצערי שאני לא יודעת איפה לפנות לעזרה ואני גם לא בטוחה שאני אהיה מסוגלת ללכת לקבל עזרה כי אני בכלל לא יודעת מה הבעיה שלי ... אני רק יודעת שבכל התחום של זוגיות יש לי פחד (או פחד מחוסר ניסיון , או פחד ממקום אחר ) משתק אותי מלפעול , הפחד שבגללו כמה שנים אני נמצאת במעגל סגור שאני לא יודעת איך לצאת ממנו . האים תוכלי לייעץ אם בכלל טיפול תנועתי יכול לעזור ואיך תודה רבה

15/10/2006 | 23:04 | מאת: רונית פן-ליבנת

שואלת יקרה, המצוקה העולה ממכתבך נוגעת לליבי. אני מטפלת באמנות במקצועי, ובראשית דברי אקדים את השורה התחתונה: כן, בהחלט, טיפול בתנועה כמו כל טיפול בהבעה ביצירה יכול לעזור. זהו טיפול רגשי המשלב שימוש באמצעי ביטוי מילוליים ולא מילוליים (כמו תנועה, צבע,חומר, סיפור, מטאפורה וכד') על מנת לתת ביטוי לעולם הפנימי של המטופל כאדם. ובהיותו אדם יש לו רצונות, צרכים, משאלות, יכולות וגם (אך לא רק...) פחדים, חששות, בעיות ומצוקות. נראה לי כי עצם ההכרה שלך בכך שיש לך בעיה (גם אם בשלב זה אינך יודעת לרדת לעומקה ולהגדירה) והבנתך כי את זקוקה לעזרה - הן אולי תחילתה של יציאה מן המעגל הסגור אותו את מתארת כי את חווה במשך תקופה כה ארוכה. אני מאמינה שעל מנת שהמטופל יוכל לתת ביטוי אותנטי לעולמו הפנימי הוא זקוק בראש ובראשונה לסביבה בה ירגיש ביטחון, קבלה והכלה. מטפל טוב שם דגש על הבנה זו, ומאפשר למטופל להביא את עצמו בקצב הנכון לו. המטפל תומך ועוזר למטופל להתבונן ביצירה שלו ולפתח עימה דיאלוג. אני מבינה שאת נרתעת מן המחשבה כי טיפול יכול להיות ממושך. מה עדיף? להישאר סגורה במעגל או לאפשר לו להיפתח בקצב הנכון לך ולהתחיל בתהליך שבו תאפשרי לעצמך לחיות את החיים הארוכים שלפנייך מתוך חוויה של הגשמה? אני מקווה שתרמתי לך משהו. חזקי ואמצי. יש תקווה.

מנהל פורום עבודה סוציאלית