מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

10/10/2006 | 12:16 | מאת: רקפת

שלום, לאחי יש שלושה ילדים. הוא ואשתו עובדים במשרות בכירות (שניהם אקדמאים) שעות ארוכות וחוזרים רק בערב כששלושת הילדים נמצאים בבית אחרי ביה"ס ללא תעסוקה. הילדה הגדולה משתלבת חברתית אך לא לומדת ועושה בעיות בביה"ס. האמצעי בדיכאון, כל הזמן מול המחשב והטלוויזיה וכשאנחנו או הוריי או אורחים אחרים מגיעים לביתם הוא מסתגר ויוצא רק כדי לאכול וגם זה בקושי - הוא כמעט ואל אוכל כלום . הבנתי שהוא מתנהג כך באופן רגיל לא רק כשבאים אורחים. מדי פעם הוא הולך לחברים או לפעילות חברתית. הקטנה לא מתחברת עם בני/בנות כיתתה, רודה באביה וזה ממלא כל בקשה שלה ללא תנאי וגבול, יש לה טיקים בפנים וכל צורת התקשורת שלה עם אחיה היא בריבים או מכות. היא תמיד צריכה להיות במרכז ולקבל את מלוא תשומת הלב ואם זה לא קורה היא בקריזה. אני רוצה לציין ששלושתם ילדים אינטיליגנטים מאוד, שלא ממשים את קצה הפוטנציאל שלהם. ההורים לא מתעניינים בהם בכלל - לא בשיעורים, לא במה שקורה להם בביה"ס, לא בחברים, ולא בצרכים הבסיסיים - אוכל, בגדים, מחלה, הבעת רגשות וכו. כשאנחנו מפנים את תשומת ליבם של אחי ואשתו לעניין הם מתעלמים כאילו הכל בסדר. הילדים היו פעם באיזשהו טיפול בית ספרי שלא הניב תוצאות כלל, בעיקר בגלל שהוריהם שללו כל איש מקצוע שבא במגע עם הילדים. השאלה היא, מה אנחנו, שרואים את התופעות האלה מקרוב ומאוד מודאגים - מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעזור לילדים ולהורים האלה?

11/10/2006 | 13:41 | מאת: מיכל דגני

רקפת שלום. ממכתבך עולה כי הנסיון להפנות את תשומת לב אחיך וגיסתך לתפקוד ההורי שלהם [שמתבטא לדברך בבעיות ההתנהגות והלימודים של ילדהם] לא הצליח, בעוד אתם, הוריך ואת נשארים עם הדאגה והרגישות למצבם. מנסיוני ניתן לגיס הורים לטיפול רק כאשר ההורים חווים את המצוקה ,גם כאשר מערכת בית ספרית מתראה על מצב הילדים אין זה מחייב או מגיס את ההורים. יתכן ואחיך וגיסתך חווים את הדאגה שלכם כביקורת והתעבות בחינוך ילדיהם ודרכם להתמודד עם כך היא בהתעלמות מדאגתכם. מיכל דגני

12/10/2006 | 03:03 | מאת: שרון

מנהל פורום עבודה סוציאלית