עבודה בביליותרפיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

13/07/2006 | 13:32 | מאת: טלי

סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה והתקבלתי ללימודי ביבליותרפיה בחיפה. אני מתלבטת לגיב הלימודים בעיקר בשל החשש שלי שאין עבודה בתחום משום שהוא לא מוכר בארץ, אולי לא מוערך מספי ק והשוק כאמור לא קל. אני תוהה אם יש ביקוש למקצוע או שעדיף לפנות למקצועות קליינים. אולי תוכלו להאיר את עיניי..?

30/07/2006 | 13:51 | מאת: ענת יריב

טלי שלום, אכן השוק לא קל...אבל זה נכון גם בכל המקצועות... יחד עם זאת, עושה רושם שבתחום הביבליותרפיה יש התעוררות, עניין ומקום שכן זהו תחום שבו למילים, לחלקים המילוליים, יש מקום מרכזי (לצד הערך התרפוייטי שבכתיבה עצמה). אנשים מקצועיים וטובים בתחום מצליחים להפוך את המקצוע למוערך,מוכר ונחוץ, ועצם העניין שהקהילה עדיין קטנה (יחסית) מאפשר יותר הזדמנויות לפתח , להתפתח ולהצעיד קדימה. אני משערת שהסיבות להתעניינותך בתחום זה נבעו לא רק משיקולים כלכליים אלא גם משיקולים נוספים (אישיים?רגשיים?) שהם חשובים ומשמעותיים לא פחות.ובמידה ותבחרי במסלול לימודים זה, יהיה להם משקל רב. אני מאחלת לך בהצלחה בלימודים, בברכה חמה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית