כמה שאלות בקשר לעו"ס...

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

20/04/2006 | 03:34 | מאת: ר'

שלום, חשבתי על כיוון בחיים ועו"ס בהרבה תחומים מאוד מעניין אותי וגם די מתחבר לזה. אז יש לי כמה שאלות שרציתי לדעת : 1. יש הרבה שמתלוננים שהשכר לא משהו. כמה מרוויחים בדיוק גם כשאתה צובר ניסיון וגם כשאתה רק מתחיל? 2. האם קשה למצוא עבודה בתחום?

21/04/2006 | 12:50 | מאת: טל (עו"ס)

הי ר', 1. נכון, המשכורת לא משהו. בלשכות רווחה משכורת על משרה מלאה היא כ 4000 ש"ח למתחיל (בהנחה שאתה מוצא משרה מלאה, הרבה פעמים העבודות הן רק לחצי משרה). עם השנים אם תתקדם ותנהל לשכה כזו השכר יקפוץ פי 2 וחצי למעלה. אבל זה לוקח שנים להגיע למשכורת שבעלי מקצועות אחרים מתחילים איתה כבר היום.. 2. לגבי מציאת עבודה - בעיתונים מתפרסמות לרוב עבודות בלשכות רווחה ובסיעוד עבודה בבתי אבות. תחשוב לעצמך אם זה סוג העבודה שמעניין אותך. אגב, שמעתי שבעבודה בבתי אבות יש תנאים של רכב צמוד וסלולרי מהעבודה. כדאי לברר זאת עם מישהו שעובד בזה. ואחרון - אני יודעת שיש נשים שמביאות את המשכורת הגדולה יותר הבייתה, ואני ממש לא שובייניסטית, אבל.. מה לעשות.. בד"כ המשכורת הגדולה יותר היא של הגבר. תעשה בדק בית מבחינת המצב התעסוקתי של זוגתך במידה שיש לך בת זוג, ותראה האם אתה יכולה לאפשר לך את זה. אני לא רוצה ל"דכא" אותך, אבל באמת הרבה פעמים המשרות היחידות שיש בתחום הן רק חצי משרה, ואז צריך לקחת 2 חצאי משרות, מה ששוה ערך ליותר ממשרה אחת מבחינת היקף העבודה ולא מבחינת המשכורת. בכל מקרה העבודה מאוד מעניינת. לפעמים לא פשוטה נפשית, אך בהחלט מאתגרת. שקול את היתרונות והחסרונות עבורך. בהצלחה!

מנהל פורום עבודה סוציאלית