שאלה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

31/03/2006 | 13:55 | מאת: חלי

ברצוני לשאול אם לאחותי יחסים מאוד רעועים עם בעלה ואת כל זעמו הוא מפנה לא רק כלפיה אלא גם כלפי המשפחה וכלפיי בפרט.אם זה קללות דרך הודעות ואם זה בשיחות טלפוניות.יש לציין שהוא כלל לא מקשיב אלא רק צועק תוך לכלוך הפה ומאיים לפנות למשטרה על שום כלום. אנלא רוצה להתרגל למצב של "להתעלם" ולהעביר הלאה כי הוא מתחיל להגזים עם ניבול הפה והקללות. שאלתי לאן עליי לפנות? ומה משטרה לדוג' אם היא הגורם הנכון יכולה לעזור במקרה שכזה? ישד לציין שהחשש הגדול זה שאם אפנה למישהו או שבאמת אגיב בכוחניות כלפיו נראה לי שהמצב יחמיר ולכן לא פעלתי עד כה.נהפוך הוא התעלמתי ובשיחה מסויימת על אף כל הקללות ניסיתי להרגיעו ולהבין מה הוא רוצה מאיתנו. לצערי אין עם מי לדבר!!!! האם עובדת סוציאלית תוכל לעזור במצב כזה? מה הלאה??

31/03/2006 | 20:35 | מאת: קופל אליעזר

עושה רושם חלי שיש אצלכם הרבה אירועים ורגשות מעורבבים האחד בשני. אני חושב שהמחשבה שיש גורם שיעשה סדר בכל המישפחה לדורותיה ופיצוליה, אינה ריאלית. אני בהחלט מציע לך לפנות לטיפול. עובד סוציאלי מקצועי בלשכת הרווחה, במידה ויש מצוקה כלכלית הוא אופציה מצויינת. יחד עם זאת את צריכה להבין שטיפול נפשי עושה סדר במחשבות. את הסדר והגבולות המשפחתיים תצטרכו לעשות בעצמכם. בקיצור, תלכי לייעוץ ולעזרה טיפולית - אני מאמין שזה בהחלט יכול לקדם אותך במישור האישי. ובקשר לאחותך, היא בתור אדם עצמאי ובוגר תחליט לאן לפנות בעצמה, טיפול, מישטרה, משפחה, חברות, ייעוץ אנונימי בקו חם וכולי וכולי

05/04/2006 | 20:50 | מאת: טלי וינברגר

חלי שלום רב, נראה כי המערכת המשפחתית שלכם מעורערת משהו אבל אף אחד לא לוקח את היוזמה לפעול. לא פירטת לגבי אחותך: האם גם היא סובלת מהאלימות המילולית? איך היא מתארת את מצבה? האם היא סובלת גם מתגובות אחרות, לדוגמא אלימות פיזית? האם יש לבני הזוג ילדים? אם כן, האם הם גם "זוכים" ליחסו של האב האלים? מרובה הנסתר על הגלוי ולכן יש לי קושי להגיב. באם אחותך גם כן סובלת, אני הייתי ממליצה לה בעצמה לפנות לעו"ס בלשכת הרווחה ולערב אותה במצב בבית. במידה ויש איומים והתעללות, לא הייתי מבזבזת זמן ומערבת גם את המשטרה. לפי תיאורך נראה כי יש צורך בהתערבות מקצועית בנעשה בבית אחותך, וכדאי שתדאגו לכך בהקדם. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית