כאשר בעלי לא מתקן בבית אני רע לי בחיים

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

17/03/2006 | 20:44 | מאת: אלמונית

שלום לכם אומנם אני מטופלת ברווחה אבל אני לא מסוגלת לספר להם הכל מה שמציק לי מבעלי.פשוט אנכנו מטפלים אבל פשוט אני גם במצב של דיכאון וחרדה. וגם יש לי מחלה נוספת. שקשה לי לתפקד בבית. בית לא מסודר ובעלי כל הזמן אני מבקשת ממנו שיסדר למשל רשת. אני כל השנים שתקתי וככה הרגלתי אותו. היום עקב המחלה שיש לי אני כבר עושה מה שאני רוצה. אבל עדיין אין לי את הביטחון להזמין מישהו שיתקן. כאשר אומרת לא לתקן רשת.הוא אומר לי בשביל להחליף רשת. צריך להחליף את כל התריסים. לכן אנכנו כמה שנים ככה. אבל בחורף במיטבח קר מאוד כי יש רק רשת שלא זזה ביכלל. ולכן הרשת במקום החלון.ואני לוקחת את זה באופן קשה מאוד מאוד. וממש מיתיאשת מכל דבר. גם אין לי את הביטחון להזמין מישהו שיתקן. בגלל שלא עשיתי אף פעם כלום בללי רשות.פשוט הוא לו מעדיף שנשלם לאיש מיקצוע. אבל גם מה שהוא לא מתקן ואותי זה הורג. האים יש אנשים באזור המרכז שיכולים לתקן לי. פניתי להושיט יד והפנו אותי לרווחה. אבל אני לא מעונינת לספר מה לעשות

18/03/2006 | 18:57 | מאת: קופל אליעזר

שלום אלמונית, למה לא לספר ברווחה? את מתמודדת עם הרבה קשיים. קשיים בריאותיים. קשיים כלכליים. קשיים זוגיים. ואולי אפילו עוד דברים. יצרת קשר עם הרווחה, מה קורה שם? למה שלא תספרי לאט לאט מה מציק לך? ממה את חוששת?

20/03/2006 | 14:05 | מאת: ענת יריב

אלמונית יקרה, אני מתארת לעצמי שלא היה לך קל לשתף אותנו בקשיים הרבים מולם את מתמודדת ובמצוקה שאת נמצאת בה., אם את משוטטת באינטרנט אולי תמצאי אתר של בעלי מלאכה/אנשי מקצוע שתורמים מזמנם לקהילה בהתנדבות. לחילופין, אולי תשתמשי במה שכתבת לנו, ותמסרי זאת בכתב לרווחה. אני מבינה שקשה לספר אבל אולי דרך הכתב זה יהיה יותר קל.. ואולי את יכולה להשתמש בביטחון שהיה לך לפנות אלינו להזמין מישהו שייתקן, שילווה אותך מול מה שמפחיד. חיזקי ואימצי, בהצלחה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית