עובד סוציאלי לעומת פסיכולוג

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

06/03/2006 | 23:28 | מאת: מאיר

רציתי לברר את ההבדל בין פסיכולוג לעובד סוציאלי. מה השכלתו של כל אחד ומה תחומי עיסוקו? בברכה, מאיר

09/03/2006 | 16:12 | מאת: עמית

מאיר שלום, פסיכולוג מתמחה בטיפול נפשי בעוד עובד סוציאלי מתמחה בתחום החברתי. אני יכולה להעיד על עצמי שאני בטיפול כבר 5 שנים אצל מטפל שהכשרתו היא עבודה סוציאלית, אולם נעשית עבודה נפשית מאד עמוקה ויסודית על עצמי. זה עניין של גישה טיפולית. כמו כן התנסיתי בטיפול אצל פסיכולוגית קלינית ובהחלט ניתן לחוש בהבדל כיוון שהכלים הטיפוליים שכל אחד מהם משתמש הם שונים. בסופו של דבר הטיפול נחשב לטוב ואפקטיבי כאשר המטפל הוא מקצועי בין אם הוא עו"ס או פסיכולוג. ההחלטה צריכה להיות בידיך בלבד.

מנהל פורום עבודה סוציאלית