ועדיין...

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

26/02/2006 | 23:28 | מאת: גאיה

הכי גרוע .... שאני רואה איך ההורים שלי מדרדרים , לקחנו את אימא שלי לריפוי בעיסוק .. עשו לה איבחונים שלא יצאו טוב , ועכשיו ההערכה העצמית שלה ירדה עוד יותר.... היא לא מבינה שהיא חולה והיא חושבת שהיא טיפשה ומפגרת.... וזה גם הופך אותה לתלותית כל החיים היא עבדה בשבילנו בניקיון , הרסה את הבריאות שלה ועכשיו לעת זקנה היא מתאדה לי מול העניים , היא לא זקנה , רק בת 60, זה לא כזה מבוגר.... יש לה אוסטיופורוזיס , במצב קשה , סכרת , והגב שלה גם דבור והיא נמכה ל1.40 ואני אומרת לה שהיא חייבת חייבת חייבת לרדת במשקל , שזה לא בריא , היא בין 15 ל20 קילו יותר ממה שהיא צריכה לשקול אבל אני יודעת שכשאנחנו לא בבית היא אוכלת , והיא נעלבת שאני מרימה עליה את הכל , ואני לא מתכוונת לצעוק , אני רק כ"כ מפחדת , והרגליים שלה כואבות , וכל הגוף שלה כואב והיא רוצה לקחת על עצמה את תפקיד הילדה כשהיינו קטנות , ושאלנו ככל הילדים למה הם הביאו אותנו לעולם - היא אמרה שכשנהיה "גדולות" בנות 20 אנחנו נתחתן ונטפל בהם , ועכשיו היא אומרת לי "עכשיו את האימא ואני הילדה" ואני מרגישה שהיא מתכוונת לזה ברצינות , היא הפכה לתלותית כי היא לא סונכת על עצמה , אני מתכננת לבקש מהרופא שלה שייתן לה אישור ללכת לריפוי בעיסוק - ואני אדבר איתם שיסבירו לה שהיא לא "מפגרת" כמו שהיא קוראת לעצמה , שהיא רק צריכה תרגול , ועבודה עצמית , והיא מרגישה שאין בשביל מה , אז אני אומרת לה שלפחות בשבילנו.... ומאז ה"איבחון" שלהם (גם כן-עוד איבחון) היא עצובה , והיא כל היום רק יורדת על עצמה , והיא מצפה שאנחנו נחזק אותה , והבעיה היא שלמרות שאני מאוד רוצה לעזור לה , אני בעצמי מרגישה חלשה , כרגע , במיוחד אחרי כל מה שעברתי , שלא לדבר על כך שמי ששימש לי דמות ודוגמא נשית היא אימא שלי - וממנה באו גם כל רגשי הנחיתות והערכה עצמית הנמוכה - ואני רואה לאיפה זה הוביל אותה - ואני איפשהו מרגישה שכבר אי אפשר לתקן - שאולי ככה אני הולכת לאבד אותה , ואני רק מקווה שזה יהיה מאוחר ככל האפשר , ואני לא יודעת איך להתמודד עם מוות , ועם הבדידות שתבוא אחרי , וטפו טפו - רק שזה לא יקרה - ושהם יהיו הכי בריאים שהם יכולים - אני רוצה שהם יהיו יום אחד בחתונה שלי , ולפחות יראו כמה נכדים , למרות שנם מתלוננים שאנחנו לא מספיק מהירות ( וזה עוד לפי העובדה שאחותי בת 25 וגרושה מגיל 24) ואני תמיד בהתלבטות - מה שטוב בשבילי - או בשבילהם?? למה אי אפשר שניהם???? יש לי רגשי אשמה כבדים על כל דבר קטן שאני עושה - אם זה כשאני יוצאת - בעיקר כשזה ביום שישי בערב (כי הם מסורתיים) ואם זה לקנות לי משהו, או ללמוד(על זה ענת ניועצת המדופלמת אמרה שאני פשוט מאוד "מנסה למצוא משהו מיוחד בעצמי" - אלוהים יודע מה הקשר בכלל (אם הוא קיים)) או לבקש כסף - (ובזה הם עוזרים לי המון - כמה שהם יכולים , הם גם קנו גם לי וגם לאחותי כל אחת אוטו קטן , ועזרו לנו באחזקה , וזה מחסכונות פרטיים שלהם) ואני גם לא יודעת מה יהיה איתי בעתיד אין לי מה שנקרא "כישוריים חברתיים" , ואני לא מצליחה לשים את הגבול בין בעיותיי האישיות לחיי היומיום שלי , וזה משפיע לי על הלימודים ועל העבודה..... ואני מרגישה שאם אמשיך כך עם ההרס העצמי הזה אני אגמור את החיים שלי ברחוב, בלי אף אחד , ובלי כלום אני מבולבלת , ובדיכאון , יש לי התקפיי חרדה ופחד , שאחרי מה שהמטומטמת ההיא מהמרפאה עשתה לי , המצב שלי החמיר , ניסיתי להאחז במה שסילביה הפסיכיאטרית הראשונה שלי שהיה מעולה ומקסימה , אמרה לי וייעצה לי עוד מגיל 17 , אפילו חשבתי לעצמי שאם אחת כמו היועצת ההיא הצליחה להוציא מקצוע למרות שלפי ה"יידע" שהיא הפגינה , זה או שהיא נתקלה בעמוד ואיבדה את הזיכרון , ושכחה את כל מה שהיא יודעת , או שאין לי מושג איזה חברים יש לה בחלונות גבוהים כי "מטפלת" היא לא (למרות שאני באמת מרגישה כמו אחרי טיפול 10.000 בגיהנום למכוניות) טוב , ירקתי מספיק מרמור להיום (תאמינו לי שלא חסר , יש המון מאיפה שזה בא .. אבל אני לא מתכוונת לשפוך אותו עלייכם) ומנהלי האתר - אל נאתעלבו ממה שאני עומדת לכתוב - זו פנייה לכל ה"מטופלים" למניהם תבדקו , תזהרו, תמששו , אל תגששו באפלה אל תספקו בתחליף זול ... זה החיים שלכם , כל הערה קטנה , מאדם שאתם אמורים לשבת אצלו ולספר לו על מסתורי ליבכם ומוחכם , יכולה להרוס לכם את החיים גם אם אתם בעצמכם בהענשה עצמית ובהרס עצמי (תאמינו לי אני מכירה את זה) אני אומרת לכם - אתם תתעוררו , והכעס שבתוככם יהיה קשה מנשוא , לנוכח העובדה שוויתרתם ונכנעתם להשפלה כזו..... אף אחד פשוט מאוד לא שווה את זה !!!! וזה לקח שאני לוקחת איתי שלום לכולכם

26/02/2006 | 23:44 | מאת: קופל

גאיה, את כואבת וכועסת וכואבת וכועסת, תגידי, מה יכול לעזור לך? מי יכול לעזור לך? מה את יכולה לעשות מחר בשביל עצמך, כדי שתרגישי טיפה פחות קשה?

27/02/2006 | 21:31 | מאת: גאיה

אני ממש לא יכולה לחשוב מה לעשות "מחר" ... כי אני לא מצליחה לראות עתיד, אני רואה את החברים שלי , או אנשים בגילי שעובדים איתי ולומדים איתי , וגם אם הם לא יודעים מה הם רוצים ללמוד מבחינת מקצוע , יש להם לפחות בטחון עצמי לחלום , אני מפחדת מהעתיד , מפחדת מעצמי , אני נראית לי תלותית , אולי בגלל זה הגעתי למצב הזה , כשאני לא מצליחה משהו בשעור אני מתחילה לבכות , ומרגישה טיפשה ושלא יהיה ממני כלום, אף פעם לא היה לי חבר , ואני חושבת שאף אחד לא ירצה אותי , שגם אלו שכן מנסים להתחיל איתי יכירו אותי במשך הזמן ולא ירצו אותי יותר רק עכשיו אני למדתי מעט לענות לאנשים , היה לי ניסיון התלמדות בעבודה ואחת המלצריות הציקה לי ואמרה לי מילים ליד אנשים כמו "תעופי מפה , נמאס לי ממך" כשהתעכבתי ליד המחשב ולאחר מכן תפסתי אותה בצד והתעממתי איתה על כך , ועכשיו אני שמחה , שאזרתי אומץ , גם להתמודד מול אדם שהציק לי , וצחק לי בפרצוף , וגם ללכת ולמצוא עבודה אחרת , ולא להתקע במקום אחד שרע לי בו , שזה לקח חשוב, חשוב מאוד , שאם היה לי אומץ לעשות את אותו הדבר עם אותה יועצת מטומטמת כבר על ההתחלה , יכול להיות שלא הייתי במצב כ"כ גרוע , בנתיים אני מנסה לקחת יום יום לאט ובזהירות... ולא לחשוב על החרדות , שאפילו שאחותי או ההורים שלי יוצאים מהבית אני מפחדת שהם לא יחזרו , ונכנסת לפאניקה ... אבל כרגע המצב לא טוב , אני לא רוצה להשמע כמו ילדה קטנה או מפונקת , אבל אני לא מרגישה שיש לי כוחות נפשיים להתמודד עם המחלות של ההורים שלי , מילא הפיזיות , אבל אימא שלי הפכה לילדה במובנים מסויימים ,והיא דורשת תמיכה נפשית , ואיפה שהוא גם שאנחנו נחנך אותה , אני צריכה להסביר לה מה להגיד ומה לא להגיד , וזה בגלל שהערכה עצמית שלה ממש נמוכה.. ואני מפחדת שבגלל זה המצב שלה ידרדר עוד יותר , לפעמים היא ממלמלת לעצמה ושוכחת מה היא רוצה להגיד וכשהם מתחילים לצעוק סתם זה הכי כואב לי , כי רק כשאחד מהם מתאשפז הם נזכרים שהם חולים , ושהחיים זה דבר קצר .... ואני מרגישה כלואה , כ"כ רציתי לחזור בקיץ לקיבוץ לאיזה חודש או חודשיים , ועכשיו אני חושבת שזה לא אפשרי , ולפעמים האווירה פה קשה ומדאכת , אווירה של מחלות ובדידות , ודת שאני לא מחוברת אליה רק מפחדת ממנה , אני דיי בטוחה שאני אמשיך במצב הזה , עד שתחלופנה השנים וכמו תמיד אני אסתכל אחורה ואתחרט ואני מפחדת שכשהמוות יגיע אני לא אהיה מוכנה אליו , ואשב ואתחרט על כל מה שלא עשיתי בשביל ההורים שלי , ועל כך שלעולם לא אראה אותם יותר , ויהיה לי יותר רגשי אשמה , כי לפעמים אני מתביישת במה שקורה בבית , ומפחדת שאנשים ירחמו עלי כתחליף להעריך אותי ולכבד אותי...

מנהל פורום עבודה סוציאלית